Henk Knuiman sluit seizoen af met podiumplaats

Knuiman_eindhovenTijdens de afsluitende enduro, op 12 en 13 december 2015 in Veldhoven, heeft Henk Knuiman een mooie podiumplaats weten te behalen in de EV40 klasse.
In de enduro’s die in het najaar plaatsvonden heeft Henk regelmatig enkele top 5 klasseringen kunnen behalen. Dit viel niet mee, omdat hij tijdens een training voor een MTB downhill wedstrijd, begin september, ten val kwam en zijn rug zwaar kneusde. De aansluitende enduro’s werden vaak op het tandvlees gereden omdat de tussenliggende weken als rust werden beschouwd en trainen door de blessure niet mogelijk was.

Iedere week ging het iets beter en werd er vol goede moed aan de afsluitende enduro begonnen. Op donderdag en vrijdag voor de wedstrijd werden de proeven al te voet verkend en het materiaal optimaal geprepareerd. Op zaterdag stonden er vier ronden van 70 kilometer op het programma, een zeer mooie enduro op en rond het militaire oefenterrein van Oirschot. Het uiterste werd gevergd van mens en machine. Het rijden liep erg goed deze dag maar halfweg de derde ronde ontstond er kortsluiting in het elektronische systeem. Henk heeft dit door zijn ervaring tot een minimum kunnen beperken en de dag op een nette vijfde plaats kunnen voltooien.

De tweede dag, die vooraf ging aan verschrikkelijke regenval in de nacht van zaterdag op zondag, beloofde een loodzware endurodag te worden. Gemotiveerd en gebrand om zijn pechdag van zaterdag te verbeteren ging hij van start. Dit resulteerde in goede tijden in de klassementsproeven en op het einde van de dag een mooie derde plaats.

Overall werden de tijden van de eerste en tweede dag bij elkaar opgeteld, wat resulteerde in een derde plaats waarmee hij plaats mocht nemen op het podium. Voor Henk was dit zijn laatste wedstrijd in de kleuren van HSF Logistics, die hem de afgelopen vijf jaar ondersteund heeft, Simon Frederiks bedankt voor het vertrouwen.

Volgend seizoen zal Henk van start gaan in zijn dertigste enduroseizoen, hierbij zal hij in de originele KTM Powerwear gaan rijden.

Fotocredits: Rene MX Pics