Mathias van Hoof staat op scherp voor 2016

Mathias-12015 was nog steeds een testjaar, om vooral veel te leren, zij het in een volwaardige enduroklasse die dezelfde tijden rijden als de Inters. Gezien zijn beperkte motorervaring en de grote concurrentie van meer ervaren rijders, was de ambitie van Mathias 12 maanden geleden een top 10-plaats te halen. Of, als het kan, een top 5-plaats.
Een zware val eind 2014, waarbij hij zijn linkerheup ontwrichtte, gooide echter flink wat roet in het eten. Het verdict: een verplichte stop gedurende meer dan 2 maanden. Zonder enige training begon Mathias op 8 maart aan zijn eerste wedstrijd voor het BK en werd onmiddellijk 6de algemeen. Een week later werd hij al 4de en de rest van het seizoen is Mathias nooit nog buiten de top 3 geweest!
Eind 2015 bezette hij een fraaie 3de plaats in zijn klasse E1 (Beloften).

Voor 2016 ligt de focus op het eindklassement in het BK Enduro Beloften. Na de derde plaats van 2015, is het doel voor 2016 opnieuw een top drie en indien mogelijk, de titel bij de Beloften. Deze klasse is dé opstapklasse voor de jonge talenten onder de 23 jaar. Het jaar nadien, in 2017, zal Mathias de overstap naar de Inters maken.

Mathias geniet voor 2016 van rechtstreeks fabriekssteun van BETA Motor Italië. Via de Belgische agent van BETA, Fersie, onder leiding van Fernand Blieck, worden twee machines ter beschikking gesteld. Mathias koos voor de 300 tweetakt Racing; een échte wedstrijdmachine, ontwikkeld en gebouwd voor de endurosport, gemaakt om te winnen. Daarnaast kan Mathias genieten van de hulp en steun van JORAMO Motors uit Puurs. Jonny Rasquin is al vele jaren een zeer goede monteur en technicus en kent de BETA-enduromachines door en door. Hij zorgt voor de technische ondersteuning, zodat er niets aan het toeval overgelaten werd.

Mathias-2Mathias kan ook rekenen op speciale smeermiddelen en oliën van Denicol. Deze Belgische firma bestaat al meer dan 100 jaar en werd onlangs overgenomen door Robin Vermeiren. Denicol heeft in het verleden o.a. met Joël Smets en Toni Caroli vele wereldtitels behaald in de motorcross en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst.
Datzelfde geldt voor KENDA Banden uit Taiwan, die ook voor FIM endurobanden zorgen. Deze banden zorgen ervoor dat Mathias voldoende grip heeft, zowel in de modder, als in de droge wedstrijden tijdens de zomermaanden.
Daarnaast steunen meer dan 30 bedrijven en sponsors Mathias bij zijn ambities in de enduro.

Naast het BK zal er in 2016 ook gekeken worden om een paar wedstrijden in Nederland mee te rijden voor het ONK. Ook EK-proeven en misschien één WK-wedstrijd, zal Mathias meerijden om meer ervaring op te doen.
La Chinelle, een 12-uren wedstrijd en de nationale hoogdag voor de endurorijders, staat ook op het verlanglijstje.
Tot slot hebben we als doel de International Zesdaagse mee te rijden, die in 2016 in Spanje zal plaatsvinden. Dit is hét internationale hoogtepunt van het seizoen, waar alle beste rijders hun land vertegenwoordigen in een zes dagen-durende wedstrijd.