Net geen podium voor Vincent Rikhof in trainingsenduro Kaltenkirchen

vincent_kaltenkirchenZaterdagmiddag reisden Vincent en Henri Rikhof af naar Kaltenkirchen, net boven Hamburg, om daar zondag een enduro te gaan rijden als training. Barre weersomstandigheden en sneeuw langs de wegen voorspelden niet veel goeds. Van tevoren ingeschreven via de Duitse site leverde ook geen voordeel op, want we hebben 1 uur en 55 minuten in de rij gestaan om vervolgens nieuwe licenties en verzekeringen te kopen om te kunnen deelnemen.
De motor moest ook nog even van een spiegel en knipperlichten worden voorzien. Toen deze hindernissen waren genomen, was het al donker en konden we het proeven bekijken vergeten.

Nog even bij een stel Duitse vrienden langs en we konden zondag in ieder geval droog onder een tent staan voor tanken en services.
De zondag begon droog en na de verplichte rijdersbespreking konden we aan de 3. ADAC Geländefahrt “Onkel Tom’s Hütte” beginnen.
De organisatie verliep perfect en Vincent zat al snel in zijn ritme.
De eerste proef was op een droog bouwland en veel bos. Wel smal uitgezet waardoor inhalen soms lastig werd. Vincent haalde in deze lange proeven dan ook soms 6 rijders in.
De TM liep super goed en de routes tijdens deze enduro zouden in Nederland zo gebruikt kunnen worden als proef, gewoon verbazend mooi.
De 2e proef was in een grote zandafgraving, maar om bij de uiteindelijke proef te komen was je al wel 25 minuten aan het rijden in een andere deel van de afgraving.

De uiteindelijke proef was met grote hoogteverschillen voor sommige rijders erg lastig. Vincent voelde zich hierin goed thuis en kreeg er steeds meer plezier in. Een gescheurde koelerslang en een rempedaal als krul om de voetsteun leverden wel even extra stress en werk op, maar met flesjes sportdrank in de koeler, konden de motor en Vincent vol “energie” verder.

De laatste ronde werd afgelast i.v.m. de hevige regen. Na afloop nog snel even van klasse gewisseld, de ADAC heeft andere ideeën over E2 als wij in Nederland.
Uiteindelijk werd Vincent vierde in zijn klasse.
Na afloop van deze mooie enduro dag en vele ervaringen rijker, konden we onder barre weersomstandigheden huiswaarts, maar wel met een zeer tevreden gevoel .

Uitslag:
1 Marco Neubert
2 Davide von Zitzewitz
3 Cristian WeiB
4 Vincent Rikhof