BAS KLEIN HANEVELD KLAAR VOOR DE START VAN HET EK ENDURO IN ITALIE

bas_klein_haneveld-EKItalieHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is er klaar voor om op zaterdag van start te gaan in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Italiaanse Donoratico.
De rijder uit Vorden heeft zich in de afgelopen periode zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op deze wedstrijd, door naast zijn Nederlandse trainingen ook een week in Spanje te gaan trainen.

Afgelopen dinsdag is Bas al richting Italie vertrokken en daar heeft hij op woensdagavond alles opgebouwd. Op donderdag werden alle proeven bekeken en daarbij heeft hij de Extreme test twee keer gelopen. Op vrijdag heeft hij de endurotest ook nog een keer gelopen, om er zeker van te zijn dat hij deze proef kent voordat hij op zaterdag op de motor stapt. Toen hij terugkeerde in het rennerskwartier heeft hij de motor gekeurd en kon het uitkijken naar de eerste wedstrijddag beginnen.

De eerste proef is de extreme test. Dit is een mooie maar hele technische proef met daarbij een aantal klimmetjes en afdalingen met stenen. De tweede proef is de endurotest die heel lang is met lange klimmen met losse stenen en een aantal snelle, gladde gravelpaden. De derde proef is de crosstest die uit is gezet op een vlak bouwland. De verwachting is dat deze redelijk zanderig zal gaan worden.

Bas zal op zaterdag om 09:59 uur van start gaan en hij verwacht rond de klok van 17:00 uur weer binnen te zijn. Bas heeft er zin in en gaat alles geven om een goed resultaat neer te zetten.