KAY-ARNE BULSINK DEBUTEERT MET 12E PLAATS IN TUAREG RALLY

2016pb03_bulsink_tuareg_1Kay-Arne Bulsink, vorig jaar kampioen in de N1-klasse, heeft zijn rallydebuut in de Marokkaanse Tuareg Rally afgesloten met een twaalfde plaats. De 22-jarige HBO-student zag een droom uitkomen toen hij een ‘last-minute’ plaats aangeboden kreeg in het Memo Tours Team van Benny en Monique Migchelbrink uit Ulft, die met negen rijders actief waren in de Tuareg Rally.

Na een ééndaagse spoedcursus navigeren van Dakar-navigator Wouter de Graaf dook Kay-Arne onbevangen de woestijn in. Juist het navigeren bleek hem erg goed af te gaan en nadat hij de eerste dag de snelste was bij de amateurs/beginners, besloot hij om in overleg met de organisatie om meteen over te stappen naar de Pro-klasse, waarin de ervaren (Dakar-)rijders rijden.

Kay-Arne voelde zich duidelijk helemaal in zijn element in de rally en stond halverwege dankzij prima etappe-uitslagen op een prachtige derde plaats in het Pro-klassement, achter uiteindelijke winnaar Maikel Verkade en de Britse superbike-wegracer James Ford, die de overstap naar de rallysport wil maken.

2016pb03_bulsink_tuareg_2Dat leek bijna te mooi om waar te zijn. En dat was het dus ook, want in de twee dagen in het Erg Chebi-duinengebied rond Merzougha sloeg de pechduivel toe. De achtertank van de Memo-Husqvarna raakte lek en de benzine wilde ook niet meer goed naar de hoofdtank stromen. Gevolg was dat Kay/Arne veel tijd verloor, omdat er handmatig benzine met een leeg waterflesje naar de hoofdtank overgeheveld moest worden.

Ondanks dat de snelheid er in de duinen prima in zat en Kay-Arne bij de special met een Le Mans start als vierde uit de duinen wist te komen, verloor hij deze twee dagen heel veel tijd, met name omdat hij een keer te laat bij een checkpoint aankwam en het resterende deel van een special niet meer mocht rijden omdat het te laat werd. De op die manier gemiste vijf waypoints zorgden voor maar liefst twintig uur straftijd, zodat Kay-Arne terugviel naar de twaalfde plaats in het totaalklassement, wat uiteindelijk ook zijn eindklassering werd.

Op de terugweg richting finishplaats Ouarzazate revancheerde hij zich nog sterk door de laatste etappe als tweede af te sluiten, achter vijfvoudig Tuareg-winnaar Thorsten Kaiser, maar voor Maikel Verkade. Na afloop overheerst toch het geweldige gevoel van een echte woestijnrally te hebben gereden en Kay-Arne wil Memo Tours uit Ulft bedanken voor deze onvergetelijke ervaring!