Persbericht 11 April Mathias Van Hoof (BK Enduro – Flavion)

2016pb04_vanhoof_flavionEéntje op karakter….!
De tweede wedstrijd voor het BK Enduro in Mettet was er ééntje puur op karakter voor de snelle BETA Denicol rijder Mathias Van Hoof. Amper 4 dagen nadat er een metalen plaatje en 6 schroeven in zijn linker hand werden geplaatst, wist hij opnieuw de E3 klasse te winnen en werd hij zeer verdienstelijk tweede in het algemeen klassement bij de jonge Beloften. Een prestatie die veel respect verdiende bij vriend en vijand en nog meer bij zijn concurrenten. Puur op karakter reed de jonge rijder uit de Kempen zijn 200 km lange enduro uit en belandde tot zijn eigen verbazing zelfs op het podium!

Wat vooraf ging: bij wijze van training nam Mathias het weekend voordien deel aan de klassieke enduro Val de Lorraine in Frankrijk. Een zeer mooie tweedaagse wedstrijd in het Oosten van Frankrijk met niet minder dan 13 specials, verdeeld over 2 dagen. Maar door de regenval op zondag waren de grasspecials op de heuvels, spekglad geworden. Een kleine val in de ochtend waarbij het stuur van zijn BETA 300 in zijn handpalm viel, deed al vermoeden dat er iets gebroken was. ’s Avonds werd dat  bevestigd in het AZ St Elisabeth in Herentals: kleine breuk in het linker middenhandsbeentje. Niet heel ernstig, maar wel 6 weken gips of…een ingreep om alles te fixeren. Samen met orthopedist Doc Deschrijver werd besloten om woensdagochtend een plaatje en 6 schroeven te plaatsen zodat de Beta-Denicol rijder weer fit zou zijn voor de volgende BK proef, amper 4 dagen later na de operatie. Daags nadien werd bij Össur in Eindhoven  nog een speciale handbrace bevestigd ter ondersteuning van het gewricht en de gekwetste hand. Niet gespaard van veel pijn en puur op karakter vertrok de jonge piloot uit Halle Zoersel naar Mettet in de hoop mee te kunnen rijden en zoveel mogelijk punten te sprokkelen voor het BK Enduro waar hij aan de leiding stond voor de wedstrijd.

Met een extra steunverband en een aangepaste koppeling vertrok Van Hoof om 9.44 H in Mettet voor 3 rondes van ca 60 km met telkens 2 proeven. Mathias deed het bewust rustig aan, reed op 70% en wilde zeker geen risico nemen. Dat resulteerde in een …tweede plaats in  de eerste special! Ook in de tweede bleef hij mooi tweede, tot verbazing van de andere rijders. Doordat er voldoende tijd was tussen de rondes, kon hij zijn hand telkens laten recupereren en vertrok hij met veel goede moed voor de tweede ronde. Ook daar klokte hij telkens een tweede tijd, op amper een paar seconden van snelste man Van Oevelen. Die won alle proeven, maar Mathias wist telkens de hele meute van jonge Beloften achter zich te houden en werd zo ook tweede in het scratch klassement en opnieuw winnaar in de E3 klasse. Het mooie weer en de goede berijdbaarheid van de verbindingsritten speelden daarbij een beetje in zijn voordeel.

‘ Ik ben met een klein hartje vertrokken, want ik wist niet of ik mijn stuur zou kunnen vasthouden. Ik voel die metalen plaat en er zitten nog steeds 7 draadjes in mijn linker hand, maar ik bouwde rustig op en nam geen risico’s in het begin. Alles verliep eigenlijk heel goed, maar de laatste ronde was niet makkelijk, ik voelde veel pijn, maar wilde niet opgeven, dat ken ik niet. Puur op karakter, want ik wilde aankomen en zoveel mogelijk punten pakken voor mijn klassement. En dat is ook gelukt. Ik blijf leider in het algemeen klassement scratch Beloften en ben ook leider met de maximale punten in mijn klasse, E3. Daar ben ik heel blij om en dat had ik ook nooit kunnen denken toen ik woensdag uit de operatiekamer kwam. Ik dank heel het team van helpers rondom mij,  zeker ook het AZ Elisabeth in Herentals en in het heel bijzonder Doctor Deschrijver voor de prima herstelling van mijn linker hand! Zonder zijn snelle tussenkomst en super goed werk, was dit niet mogelijk geweest’ zei een zeer verbeten maar  ijzersterke Van Hoof op zondagavond na de wedstrijd. Een wedstrijd die hij puur op karakter wist uit te rijden en tevens een zeer goede zaak deed voor het BK enduro.