Verslag Dames enduro opstapprogramma: Kennismakingsdag 23 april “de Landsard”

endurocats-LANDSARDNa een oproep van EnduroCats en de KNMV aan de vrouwelijke offroad rijders om deel te nemen aan een kennismakingsdag Enduro rijden, meldden vier enthousiaste dirtbike meiden zich aan. Femke, Laurél, Linda en Marieke reden afgelopen zaterdag 23 april als proef mee op het jeugdenduro parcours in Eindhoven op het circuit De Landsard. Tijdens de jeugd enduro competitie in de ochtend kregen zij uitleg over de enduro spelregels van o.a. KNMV official Maaike Witzel, waarna ze zelf het enduro parcours inclusief de proef konden uitproberen op hun eigen motor.

“Super gaaf”, reageerde Laurél, alhoewel zij toegaf dat ze de proef op het het circuit misschien wat  onderschat had. En Femke, die als een speer over het 6,5 km lange parcours heen vloog, was er na twee ronden nog helemaal niet klaar mee en wilde graag verder. Maar MAC Veldhoven moest de baan al snel ombouwen voor de cross country die in de middag van start ging.

Dit smaakt dus naar meer! Nieuwe plannen worden inmiddels gesmeed, voor zowel trainingen als nieuwe kennismakingsdagen. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar: marieke@endurocats.nl.

De kennismakingsdag in Eindhoven is mede tot stand gekomen dankzij MAC Veldhoven, Wilco de Bruijn, Jos Arends, HJ Wichers, Dennis en Leon Oerlemans. 

Volg EnduroCats op FACEBOOK!!!