Jorn Zoetekouw: Jeugd Enduro Veldhoven tot op de laatste seconde spannend

Jorn_Zoetekouw_EindhovenZaterdagmorgen 23 april al vroeg uit de veren om om 07.15 uur aanwezig te zijn op de crossbaan van Veldhoven. Meteen bij aankomst de motor laten keuren en samen met Erik Davids de proef gaan verkennen. Het is heel veel op de crossbaan maar er is ook een flink stuk door het bos en daar moeten de juiste lijnen nog bepaald worden.

Jorn heeft er veel zin in en dat zijn er met hem nog 47 anderen die er ook zo over denken. De opkomst is enorm en dat maakt het alleen nog maar leuker. De KNMV heeft in samenwerking met de club weer heel veel werk verricht. Onder ander hebben Theo Vialle en Leo Brans hun jarenlange ervaring gebruikt om er weer iets heel bijzonders van te maken. En zeker niet hetzelfde als afgelopen jaar.

Jorn geeft aan dat de baan er goed bij ligt maar dat hij alle zeilen bij zal moeten gaan zetten op zijn JTX KTM 125cc. Een hele mooie maar zeer snelle proef, voornamelijk op de crossbaan, jeugdbaan en door het aangrenzende bos. In totaal zo’n 4 minuten wordt er verwacht. Waar Jorn normaal meteen een voorsprong weet op te bouwen, waren dit keer de rollen omgedraaid en was Jorn 1,2 sec langzamer op de eerste proef. Dat werd weer recht gezet bij proef 2. Hier was hij 3.2 sec sneller. Om vervolgens op de 3e proef weer meteen de 3 sec in te leveren. Na 4 proeven heeft Jorn een achterstand van 0,395 sec. Hoe krijg je het verzonnen op een proeftijd van ca. 4 min. Voor de crossers zelf een fantastische uitdaging maar voor langs de kant zenuwslopend. De kopmannen rijden zo fantastisch mooi dat er volop genoten werd en daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Jorn gaat de 5e en 6e proef er nog eens extra voor zitten en weet deze beide te winnen en komt met een voorsprong van iets meer dan 6 sec af te sluiten.

Fantastische dag en nu een paar maanden zomerstop voor de jeugd enduro’s.