Antony Donders pakt podiumplaats in het ONK Enduro in Havelte

antony_havelteAntony Donders van het Braboteam is in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Havelte op het podium geeindigd in de N2 klasse. Donders begon sterk aan de dag door gelijk in de eerste proef de snelste tijd neer te zetten. In de daaropvolgende proeven was hij steeds in de top drie te vinden en sloot de dag af op een mooie derde plaats.

Sinds een maand heeft Antony de overstap gemaakt van een KTM 250cc 2-takt naar een KTM 450 EXC van R2R store. Antony kwam op een achtste plaats in de tussenstand naar de wedstrijd in Havelte. De opkomst was goed en in zijn klasse gingen zo’n veertig rijders op weg om goede tijden neer te zetten in de proeven. Omdat het bij de eerste wedstrijd in Enter allemaal een beetje tegen had gezeten, was Antony vastbesloten om in Havelte punten goed te gaan maken.

Hij begon scherp aan de dag en wist gelijk in de eerste proef de snelste tijd op de klokken te zetten van de N2 klasse maar ook in de scratch. Dit zorgde voor extra motivatie bij Antony en geconcentreerd zette hij zijn weg verder. In alle proeven wist hij top drie tijden neer te zetten en dit zorgde ervoor dat hij de wedstrijd op een mooie derde plaats afsloot.

In de scratch van de nationalen eindigde Antony van de 122 rijders op een vierde plaats. Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap opgeklommen van een achtste naar een derde plaats. In de komende weken zal Antony hard door trainen om op 22 oktober sterk voor de dag te komen in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Vorden.

Antony wil alle sponsoren en het Braboteam bedanken voor de steun en de goede verzorging in Havelte.

Uitslag ONK Enduro in Havelte N2:
1 Dominique Tijhuis Trutmans
2 Paul Spierings
3 Antony Donders