Robert van Pelt boekt progressie op eerste twee dagen van de zesdaagse

robert-van-pelt-zesdaagse-spanjeHusqvarna-rijder Robert van Pelt is momenteel actief in de zesdaagse in het Spaanse Navarra. De zesdaagse is het grootste enduro evenement van de wereld met rijders van over de hele wereld die hieraan deelnemen.
Robert heeft de eerste twee dagen er inmiddels opzitten. Beide dagen waren pittig want op beide dagen moest er zo’n 300 kilometer afgelegd worden met daarin zes proeven.

Tijdens de eerste dag had Robert problemen met zijn onderarmen. Deze raakten verlamd waardoor hij in de proef moest stoppen. Dit kostte hem zo’n drie minuten maar gelukkig kon Robert zijn weg vervolgen en wist toch als de zesde geklasseerde Nederlander over de finish te komen.

Op de tweede dag werden dezelfde route en proeven verreden. Het rijden ging redelijk maar tijdens deze dag concentreerde Robert zich voornamelijk op zijn armen. Hij wilde deze sparen omdat er nog vier dagen op het programma staan. Nadat hij gedurende de dag de afstelling van de vering op orde kreeg, was het probleem met zijn onderarmen verholpen en slaagde hij erin om in de tweede ronde scherpe tijden neer te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij de tweede dag afsloot als de vijfde geklasseerde Nederlander die over de finish kwam.

Vandaag staat voor de Ridderkerker de derde dag van de zesdaagse op het programma.