MEVZ 11 proeventocht

VIDEO. 2016pb10_mevz4Afgelopen zaterdag organiseerde de MEVZ een 11 proeventocht en die werd door de hevige regenval van vrijdagnacht een ware beproeving voor de deelnemers.
Er was een route uitgezet van exact 30 km, waar ongeveer 1 uur en 15 minuten over gedaan werd en in 1 ronde zaten 5 crossproeven. Proef 11 kon zonder motor worden afgelegd, dat was namelijk de bijbehorende afsluitende BBQ. De route werd onder begeleiding van een voorrijder en een marshall (in groepen van ongeveer 8 man) twee keer afgelegd, waarbij in de 2e ronde een aantal proeven voor de fun nog een paar keer extra werd gereden.

Na afloop vd 2e ronde was het nog vrij rijden op de 2 proeven bij het rennerspark en had de organisatie ook nog een verrassing voor de deelnemers. De lokale KTM dealer (Motor 2000) uit Heinkenszand had namelijk een 6-tal 2017 modellen beschikbaar gesteld die de deelnemers mochten testen. Na afloop van de rit, het testen en het vrij rijden konden de deelnemers aan de laatste proef beginnen, namelijk de BBQ en het aanvullen van het verloren vocht.

De avond werd ook gebruikt voor de huldiging van de top 3 van de MEVZ-cup. Die bestond uit een 3 tal clubcrossen (Vlissingen, Wemeldinge en Aagtekerke) met een aparte enduroklasse, waarbij ook wat aanpassingen (hindernissen) aan de ronde gedaan waren. In deze competitie was het gouden tandwiel voor Freddy Blaas, de zilveren voor Hans Dussman en de bronzen voor Ivar de Visser.

Over de volgende activiteiten van de MEVZ binnenkort meer nieuws.