Gebroeders Pittens ijzersterk in EK Enduro in Harfsen maar Thierry kent ook tegenslag

wesley_harfsenHet was een weekend van succes en tegenslag voor gebroeders Pittens bij de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen. Tevens telde deze tweedaagse enduro ook mee voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap. Thierry en Wesley waren beiden in grootse vorm en gaven hun visitekaartjes af in deze grote wedstrijd, die op Nederlandse bodem perfect is georganiseerd.

Op dinsdagavond kwamen de gebroeders Pittens aan in Harfsen. Alles was zeer mooi aangekleed en zag er groots uit. Op woensdag en donderdag hebben ze de proeven zorgvuldig verkend en deze lagen er perfect in.

Om alles te kunnen zien, liepen Thierry en Wesley gemiddeld zo’n 24 kilometer per dag. De proeven waren lang, met erg veel bos en het beloofde dan ook een hele zware enduro te gaan worden.

thierry_harfsenThierry begon zenuwachtig aan de eerste dag. Hij wilde graag winnen maar helaas was deze droom al na de eerste proef verkeken. De eerste proef verliep super maar toen hij uit de proef kwam, had hij geen tijd. Thierry snapte er niets van maar niet veel later realiseerde hij zich dat hij zijn transponder in zijn jas had laten zitten en vergeten was op de motor te monteren. Uitermate teleurgesteld vervolgde hij zijn weg en liet de rest van de dag zien dat hij de snelheid had om te kunnen winnen. In alle resterende proeven was hij ruimschoots het snelste in zowel het EK als het ONK en had de wedstrijd normaal gesproken met een voorsprong van twee minuten gewonnen. Helaas werd hij dus door zijn fout bij de eerste proef gediskwalificeerd en zag hierdoor de winst aan zijn neus voorbij gaan.

Na de hevige teleurstelling op vrijdag wilde Thierry op zaterdag niets anders dan revanche nemen. Het rijden ging fantastisch en hij wist in alle proeven veruit de snelste tijd neer te zetten. De Husqvarna liep perfect en hij was top fit. De EK klasse werd gewonnen met een voorsprong van meer dan twee minuten en in de ONK klasse bedroeg zijn voorsprong ruim vijf minuten. Ondanks zijn tegenslag op de eerste dag is hij in de eindstand van het Europees Kampioenschap toch op een derde plaats geeindigd. Omdat hij op de eerste dag is gediskwalificeerd, is hij voor het Open Nederlands Kampioenschap nu kansloos. Wel heeft hij in Harfsen laten zien dat hij de snelste is in de E1 klasse en dat hij de te kloppen man is.

Wesley begon wat stroef op de eerste dag. Het rijden ging niet soepel in de eerste proef maar toch wist hij de schade te beperken. De eerste ronde verliep verder redelijk goed en vanaf de tweede ronde werd hij alleen maar sneller en de Yamaha WR450F deed precies wat Wesley wilde. Door strakke tijden neer te zetten in de proeven eindigde hij op een derde plaats in het EK en wist hij het ONK te winnen. Ook won hij de scratch van het ONK en liep hiermee belangrijke punten in op Hans Vogels in de strijd om de titel.

Op de tweede dag begon Wesley een stuk fanatieker. Vanaf de eerste ronde had hij gelijk de leiding in handen in zowel de EK klasse als de ONK klasse. Met constante tijden en door scherp te blijven in de proeven, wist hij een voorsprong van 24 seconden op te bouwen ten opzichte van de tweede man in het EK. In de laatste ronde heeft hij geen gekke dingen meer gedaan en sloot de dag winnend af. Ook zette hij de ONK klasse naar zijn hand en wist met een verschil van 1 minuut en 29 seconden te winnen. Ook het scratchklassement werd op Wesley’s naam geschreven.

Commentaar Wesley Pittens: ‘’De Yamaha deed het geweldig en zonder problemen heb ik twee dagen zonder moeite kunnen uitrijden. Tevreden kijken we terug op een mooi weekend, wat super goed was georganiseerd.’’

Aanstaande zaterdag staat de zesde ronde om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Hellendoorn. Hier gaan de gebroeders Pittens proberen om hun goede vorm verder te zetten.