Nieuwsupdate Hans Vogels, EK Enduro in Harfsen.. Met vallen en opstaan…

2016pb11-hansvogels_harfsenHij keek er zo naar uit, het EK Enduro in eigen land..
Maar wat viel het tegen voor Hans Vogels; “Ik heb echt een rotweekend gehad”.
Wat een prachtige tweedaagse had moeten worden, liep uit in een gevecht met de elementen en zichzelf. Hans had last van het stof. “Net zoals iedereen hoor.. ik heb zelf fouten gemaakt,’ bekende hij. Alleen het foutje waardoor hij zijn voorwiel kwijt raakte, op een onder het stof verstopte boomwortel, dat kwam hem wel duur te staan..
Om zijn evenwicht te bewaren op volle snelheid, bij het raken van die boomwortel zette Hans snel een voetje op de grond om de motor overeind te houden. Hij voelde meteen dat het mis was. Pijn aan zijn knie…

Met de kiezen op elkaar de dag maar zien te finishen, dat is dan het enige dat telt. Door de pijn raakte Hans uit zijn ritme en lukte niets meer. In een van de proeven raakte hij zelfs even van het parcours en kwam hij in het prikkeldraad naast de baan terecht. Een dag om snel te vergeten..

Oorzaak en gevolg…
Dat het een lastige tweede dag zou worden was al duidelijk, maar de zere knie leidde ook weer tot een ander probleem..
Doordat Hans zijn knie moest ontzien, ging hij toch anders rijden dan hij gewoonlijk deed. “Als ik maar gewoon op de stepjes bleef met de voeten, dan ging het wel,” vertelde Hans na de wedstrijd. Hij bleef er te veel bij nadenken en ging toch geforceerd op de motor zitten. Dat leidde weer tot een ander probleem: een fikse klap onderin de rug, maakte het uitrijden van de wedstrijd nog oncomfortabeler dan het al was.

Slechts 1,5 minuut..
Met al deze ellende op zak verloor Hans slechts 1,5 minuut op de winnaar Wesley Pittens, die in de totaalstand in het kampioenschap nu 1 punt voor Hans staat.
Een ziekenhuisbezoekje na het weekend gaf wat duidelijkheid over het ontstaan van de bult vocht in Hans zijn knieholte. Hij had zich duidelijk goed gestoten en het vonnis is dan ook ingescheurde kapsels van de kniebanden.
De arts merkte ook de blauwe plek op zijn bovenbeen op en vroeg of dat door de kniebescherming kwam. Het was maar goed dat Hans die aan had gehad, anders was het veel beroerder geweest.

Het was een bewogen EK in Harfsen, maar een hele mooie ook.
Complimenten aan de organisatie!

Beterschap ook aan de rijders die blessures hebben opgelopen.
Er werd heel hard gereden en dat heeft helaas ook zijn sporen nagelaten.

2016pb11_twee_vogels_harfsenVader en zoon na een rotweekend.. “Pa was er haast zieker van als ikzelf..”

En nu?
Rust en in een heel heet bad met zout was het advies van de arts.
Dat zoute bad moet het vocht wat uit de knie kunnen trekken. Intapen, pijnstillers en proberen er het beste van te maken. Dat is dus ook precies wat Hans gaat doen zaterdag als de enduro van Hellendoorn gereden gaat worden. Hij gaat er gewoon weer vol voor.. Hopelijk werkt de knie niet te veel tegen. Hans is niet van plan om zomaar de strijd voor het tiende kampioenschap op te geven!