Mooie tweede plaats voor Vogels in Hellendoorn

Prima prestatie voor Hans tijdens de enduro van Hellendoorn die weer een pittige bleek.
hans_vogels_hellendoornAfgelopen week heeft Hans goed geluisterd naar de arts en rust gehouden om zo zijn knie wat te sparen en hopelijk een goede enduro te rijden.
Dat is heel goed gelukt en met een mooie tweede plaats kijkt Hans Vogels tevreden terug op een pittige enduro. Slechts iets meer dan 10 seconden was het gat tussen de nr 1 en Hans die ondanks zijn nog niet 100% herstelde knie toch 3 proeven wist te winnen.

3 rondes met 3 mooie proeven
Er werden drie hele mooie proeven uitgezet met meer dan genoeg uitdaging.
Een stuk land, wat stukken bos en obstakels in de vorm van rioolbuizen. Prima receptje voor een leuke proef. De echte uitdagingen kwamen echter iets later in proef twee en drie.

De bekende en beruchte “kuil” in proef twee blijft een mooie. Hans heeft veel ervaring met steile wanden omdat hij die toch regelmatig bij de internationale wedstrijden tegen kwam en de nodige trainingen in Billstein zijn daar bijvoorbeeld zo goed voor..

Op de crossbaan van Hellendoorn moesten de rijders de proef rijden inclusief een steile wand welke best lastig was. Deze derde proef werd goed bezocht door het publiek want daar was dus genoeg te zien. “Prachtig!” zei Hans, “ik hou wel van een klimmetje..”

De volgende…
12 November gaat de strijd om het kampioenschap verder in Holten.
Komende week staat zoals gewoonlijk weer in het teken van voorbereiden voor de volgende endurowedstrijd.
Hans doet komende week nog niet te gek om de gekwetste knie nog wat extra rust te gunnen maar hij was al weer erg tevreden met zijn rijden van afgelopen weekend. “Gelukkig ben ik fit genoeg en dan kun je toch wel tegen een stootje, een tussentijdse marathon laat ik nog maar even achterwege” lacht Vogels.