Thierry Pittens wint ONK Enduro in Zelhem, Wesley wordt tweede

wesley-zelhemGebroeders Pittens hebben in de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem podiumplaatsen weten te behalen. Thierry wist ondanks een pijnlijke hak de E1 klasse te winnen en Wesley legde beslag op een tweede plaats in de E2 klasse.
Op zaterdagochtend werd er vroeg richting Zelhem vertrokken voor de zevende wedstrijd van het seizoen. Het was koud maar de proeven lagen er heel mooi bij. De dag begon voor Wesley niet helemaal lekker. In de eerste proef kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar wel wist hij hier de snelste tijd neer te zetten. In de tweede proef ging het redelijk maar in de derde proef kreeg hij een tegenslag te verwerken. In een haakse bocht naar links stond er een boompje anders dan tijdens het verkennen van de proeven. Wesley parkeerde zijn Yamaha er zachtjes tegenaan en verloor hierbij wat tijd. De rest van de dag verliep goed met o.a. de snelste tijd in proef 3. Uiteindelijk legde Wesley beslag op een tweede plaats in de E2 klasse. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij aan de leiding staan maar wel is zijn voorsprong op de concurrentie geslonken naar 1 punt. Aankomende zaterdag zal Wesley op zijn Yamaha YZ-F450 starten in de Red Bull Knock Out met het startnummer 26.

thierry_zelhemThierry had het goede ritme al snel gevonden in de eerste proef. In de tweede proef zorgde hij voor sensatie door twee betonnen rioolbuizen als dubbelsprong te springen. Dit zorgde ervoor dat hij flink uitliep op de tweede man. Ook in de derde proef ging het super en dit zorgde ervoor dat hij met vertrouwen aan de tweede ronde kon beginnen. In deze ronde ging het in de tweede proef mis want hij sprong tekort op de dubbelsprong en landde bovenop de rioolbuis. Hierbij kwam hij hard ten val en bezeerde zijn hak. De rest van de dag kon hij hier bijna niet meer op steunen maar ondanks dit wist hij toch de E1 klasse te winnen.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 december staat voor gebroeders Pittens de Kampioensrit op het programma in Holten.