Daan Bruijsten vice Nederlandskampioen in de E2 klasse

2016pb12_daan_holtenAfgelopen weekend werd de laatste wedstrijd verreden om het Nederlands kampioenschap enduro. De laatste wedstrijd van het seizoen is traditie getrouw een tweedaagse rit, dit jaar werd deze verreden in het Overijsselse Holten. In deze schitterende omgeving werden zelfs vier proeven uitgezet, welke drie maal afgelegd dienden te worden en de eerste twee proeven zelfs vier maal. De proeven waren er mooi ingelegd de eerste twee waren snelle en technische proeven in het bos met zelfs wat hoogte verschillen. De derde en vierde waren er twee met zeer kort stuurwerk. Dus al met al vier mooi gevarieerde proeven.

Daan had zijn WPM-KTM machine weer op en top geprepareerd, ook de Reiger vering was op punt gezet om strakke tijden te kunnen rijden op beide dagen. Op de vrijdagochtend starten hij erg scherp en reed strakke tijden. Na een ronde stond hij op een nette tweede plaats achter Hans Vogels en voor Wesley Pittens, maar de verschillen waren nog erg klein. In de tweede ronde verloor hij zijn ritme en daardoor ook de aansluiting met de kop. Robin Nijkamp kwam de druk bij Daan erop zetten want hij stond na twee rondes nog maar enkele secondes achter. Waardoor er een schitterend gevecht ontstond beide pushte echt voor de volle honderd procent waardoor ze erg aan elkaar gewaagd waren. Maar hij wist het in zijn voordeel te beslissen en vergrootte het gaatje nog. Door het uitvallen van Hans, schoof hij nog door naar een hele sterke tweede plaats. En werd hij vierde in de scratch.

Op de tweede dag begon hij opnieuw erg gemotiveerd aan zijn dag. En dit was ook goed terug te vinden in zijn tijden, naar einde ronde stond hij er goed voor en stond hij zelfs aan de leiding. In de tweede ronde wist er een rijder over heen te komen. Hij bleef rijden voor wat hij waard was en eindigde op een hele nette tweede plaats en op een derde plaats in de scratch!

Met deze hele mooie uitslag wist hij in de tussenstand van een vierde plaats door te schuiven naar een tweede plaats. Een uitslag waar hij dik tevreden op mag zijn in zijn Inter debuut jaar en dat in de sterk gevulde E2 klasse.
http://daanbruijsten.nl/