Antony Donders sluit zijn eerste volledige ONK Enduro seizoen af in de top drie

2016pb12_antony_holtenAntony Donders van het Braboteam is in zijn eerste volledige Nederlands Kampioenschap Enduro op het podium geeindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in Holten bezeerde hij op de eerste dag zijn enkel maar hij knokte door tot op het tandvlees en sloot de kampioensrit af op een verdienstelijke derde plaats.

Voor aanvang van de wedstrijd in Holten had Antony nog een kleine kans op de Nederlandse titel. Samen met het voltallige Braboteam vertrok hij op donderdag naar Holten om zijn motor te laten keuren. In de week voorafgaande aan de wedstrijd had Hans Koenen van 4-stroke MX service hem heel goed geholpen waardoor hij tijdens de keuring tegen geen enkel probleem aan liep.

In Holten waren er vier proeven uitgezet waarvan er drie door het bos liepen met daarbij aan een aantal maisplakken. Ook was er een proef uitgezet over de welbekende Zuurberg. De vierde proef behoorde niet tot de favorieten van Antony want deze was iets minder mooi en heel kort.

Op de eerste dag stond al na vijf minuten de eerste proef op het programma. Omdat het erg fris was, ging Antony koud de proef in. Het rijden ging moeizaam maar na twee proeven begon het beter te gaan en gingen de tijden naar beneden. Helaas kreeg hij aan het einde van de tweede ronde een tegenslag te verwerken want omdat hij zijn voet verkeerd neerzette op een stammetje, bezeerde hij zijn enkel en koos er daardoor voor om de dag op safe uit te rijden. Ondanks zijn pijnlijke enkel wist hij de dag toch op een derde plaats af te sluiten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was de pijn in zijn enkel alleen maar erger geworden maar toch besloot hij om na het nemen van pijnstillers toch van start te gaan. In het begin werkten deze fantastisch waardoor het rijden erg lekker ging. Antony wist zelfs een aantal keren de tweede tijd op de klokken te zetten. Na een dag waarin hij flink heeft afgezien, wist hij opnieuw derde te worden en eindigde hiermee ook op een derde plaats in de kampioensrit.

In zijn eerste volledige seizoen in het Nederlands Kampioenschap N2 is Antony op een mooie derde plaats geëindigd.

Commentaar Antony Donders: ‘’Ik kijk tevreden terug op mijn eerste jaar in de enduro en heb heel veel bijgeleerd in de afgelopen 10 wedstrijden, mede dankzij de groep ervaren mensen van het Braboteam die achter mij stonden. Ik wil bij deze mijn ouders, vriendin, alle helpers bij de tankstops en alle andere mensen die mij hebben geholpen in 2016 allemaal bedanken. En natuurlijk al mijn sponsoren want zonder hen was het allemaal niet gelukt en hopelijk kunnen we deze samenwerking in 2017 ook weer voortzetten:

Hydro Vasli BV Tilburg
Ink my whole body Waalwijk
D’n Pino Tilburg
Arend de Jong Transport Sprang-Capelle
Van Hees Auto’s Tilburg
Bouwhandel van Dijk

We zijn voor 2017 druk bezig om alles financieel rond te krijgen maar de bedoeling is om volgend seizoen gewoon van start te gaan bij de inters in de E2 klasse. Mocht er interesse zijn in sponsoring of ondersteuning, alle hulp is welkom en daarvoor kunt u contact opnemen met mij via Antony_ktm91@live.nl.’’