Bas Klein Haneveld sluit het ONK Enduro af op een derde plaats in Holten

2016pb12_bas_holtenHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de enduro kampioensrit in Holten op het podium geeindigd. Na een redelijk goede eerste dag en een nog betere tweede dag wist de rijder uit Vorden derde te worden in de E3 klasse.
Op donderdag heeft Bas de goed geprepareerde Husqvarna TE300 ingeleverd in het parc ferme en daarna is hij de proeven uitvoerig gaan bekijken. De club had er veel werk ingestoken en ervoor gezorgd dat er twee hagelnieuwe, mooie en lange bosproeven in zaten. De eerste proef was uitgezet op de welbekende Zuurberg. Deze proef liep voor een gedeelte over de crossbaan, met veel bos en snelle paden. De tweede proef was één van de mooie nieuwe proeven in het bos met een beetje bouwland. De derde proef was ook nieuw met bos en bouwland en de vierde proef was een klein proefje van ongeveer 3 minuten op en om het kleine crossbaantje ‘’de Imhof’’ van Holten.

Op vrijdagochtend startte Bas in de tweede minuut en had veel zin in het weekend. Ondanks dat het rijden de hele vrijdag redelijk goed ging, hield Bas er geen goed gevoel aan over. Na zeven uur op de motor gezeten te hebben, kwam hij op een derde plaats binnen in de E3 klasse.

Op zaterdag wilde Bas er nog eens helemaal voor gaan. Door de kou in de nacht van vrijdag op zaterdag hadden veel motoren moeite met aanslaan bij het starten. Echter door de fijne SuperB 5200 accu had Bas hier helemaal geen last van en ging de startmotor zonder moeite rond. De hele dag ging het rijden een stuk beter dan op vrijdag en dit zorgde ervoor dat hij wederom als derde finishte.

Na twee dagen eindigde Bas op een derde plaats in de kampioensrit en is ook in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap op een derde plaats geëindigd. In het scratchklassement is Bas op een zesde plaats geëindigd.