Beta-enduroteam: hét merkenteam van 2016!

2016pb12_dominque-holtenNa het EK-enduro in Harfsen heeft het Beta-enduroteam zich voorbereid op de enduro’s in Hellendoorn, Zelhem en de afsluitende tweedaagse in Holten. De eerste twee werden begin november gereden en kunnen we samenvattend omschrijven als twee topdagen. Dominique en Joey wisten op beide enduro’s de dagoverwinning mee naar huis te nemen en Bjorn finishte beide dagen op een keurige 5e plek.
Afgelopen weekend vond de afsluiting van dit enduroseizoen plaats: de tweedaagse in Holten.

De organisatie heeft hun uiterste best gedaan om er weer een prachtig evenement van te maken en dat is goed gelukt! Er werden vier proeven uitgezet en de totale route bedroeg ruim 60 km. Deze werd door Bjorn maar liefst 3.5 keer gereden beide dagen en Joey en Dominique mochten zich uitleven op 3 rondes. Bjorn wist zich dit weekend, ondanks een fikse tegenslag aan de vooravond van deze enduro, naar een keurige vijfde plaats te rijden.

Dominique was er klaar voor om nog een keer te laten zien dat hij toch echt de snelste was in de N2 en wist ook deze enduro met een ruime voorsprong op zijn naam te schrijven. Gefeliciteerd! Deze felicitaties mogen ook naar Joey die een wat moeizame eerste dag ruimschoots compenseerde met een super snelle tweede dag. Ook hij mocht de eerste prijs in ontvangst nemen aan het eind van het weekend!

Na de afsluitende tweedaagse kunnen we Bjorn in het eindklassement van seizoen 2016 in de E3 terugvinden op een mooie 5e plaats. Dominique reed tijdens alle enduro’s de snelste tijden in de nationale klasse, maar kwam door een diskwalificatie in Harfsen net te kort voor de overwinning in het eindklassement en sloot daarmee het seizoen op een tweede plek af. Alsof dat nog niet genoeg was, mocht hij zich laten kronen tot scratchwinnaar bij de nationalen en als Rookie of the Year!

Ook Joey heeft het hele seizoen laten zien razendsnel te zijn en ook hij mocht de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. En… last but not least: door het constante goede presteren van onze drie mannen en de top prestaties van onze vierde Beta-teamrijder Michel Reins, die eerste werd in de NV40, hebben we ook nog de constructeurstitel gewonnen voor het best presterende motormerk in de competitie dit jaar! Een resultaat om trots op te zijn!!

Met deze tweedaagse is het enduroseizoen 2016 ten einde gekomen. Het team heeft zich tijdens het seizoen volop ingezet om maximale resultaten te behalen, maar dit was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren. Deze willen we dan ook nogmaals hartelijk danken.