Nieuwsupdate Hans Vogels, Geen Vogels aan de start van het ONK Enduro Enter

Hans Vogels staat niet aan de start van de eerste wedstrijd van het ONK Enduro in Enter, die verplaatst is naar 28 januari.
Helaas geen goeie start van het jaar voor Hans Vogels. De gescheurde kruisbanden blijven een probleem voor de Brabander die door deze blessure zijn tiende titel in rook op zag gaan.

Uiteindelijk werd duidelijk, na diverse onderzoeken, dat er nog maar een enkele oplossing was. Een operatie moet de carrière van Hans Vogels op lange termijn weer in vogelvlucht gaan brengen. “Ik heb er eens goed over nagedacht en hoe moeilijk het ook is, het moet nu gewoon gaan gebeuren.” Sprak de opgeluchte Hans Vogels. “Nu we de beslissing hebben genomen om te opereren, heb ik er ook gewoon rust bij. Ik ben tussen de 6 en de 9 maanden uit de running en dit seizoen is gewoon afgeschreven. Het is niet anders.”

Uiteraard had Hans de hoop dat hij met fysio, rust en de juiste beweging op bijvoorbeeld de mountainbike, de eerste wedstrijd gewoon weer aan de start zou kunnen staan van de eerste ONK wedstrijd in Enter (verplaatst naar 28 jan.) om opnieuw voor zijn tiende titel te strijden. Op de fiets ging het redelijk goed met de trainingen en langzaam probeerde Vogels alles weer op te bouwen. Uiteindelijk brak dan het moment aan dat de motor weer uit de schuur getrokken werd voor een rondje training. “Het is me nog nooit overkomen,” sprak Vogels, “Ik was binnen drie kwartier weer thuis. Ik kon gewoon de hoek van ongeveer 90 graden niet maken met de knie. Ik was er helemaal klaar mee.. Tijd voor actie!”