Rik Vierhuizen maakt sterke rentree in het BK enduro

rikbkRik Vierhuizen van het WPM KTM team kwam tijdens een wintertraining in Spanje ten val waardoor hij lang uitgeschakeld was en het zes maanden geleden was dat hij voor het laatst een wedstrijd had gereden. Afgelopen weekend maakte hij zijn rentree tijdens het Belgisch Kampioenschap Enduro in Rocroi, waar hij op een vijfde plaats eindigde. Tijdens de tweede UMX wedstrijd in Harfsen stond Nina Klink aan de start. In de gecombineerde klasse werd ze vierde en vijfde en was hiermee twee keer de beste dame.

De organisatie had in het Noord Franse Rocroi een mooie enduro ronde uitgezet van 130 kilometer waar de rijders twee ronden moesten rijden met in totaal negen proeven, waaronder twee prachtige enduro proeven en twee grasproeven. Een lange zware dag want de WPM KTM-rijder startte om 08:07 uur en kwam pas om 16:57 over de finish en dat met een temperatuur van tweeëndertig graden.

Rik begon goed aan de dag en het rijden ging meteen lekker. Hierdoor wist hij goede tijden te klokken en stond hij na de eerste ronde op een vierde plaats, slechts tien seconden achter de nummer twee. Echter moesten de rijders door de vele stenenpaden en wortels veel staan en was er weinig rust op de route. Dit bleek Rik zijn rug nog niet goed aan te kunnen waardoor hij verkrampt begon te rijden. Hierna heeft hij de wedstrijd gecontroleerd uitgereden en kwam als vijfde over de finish. “Tot drie proeven voor het einde stond ik nog in de top vijftien van de scratch en tevens als beste Nederlander. Daarnaast heb ik in de eerste ronde kunnen laten zien dat de snelheid er is, dus ik kijk tevreden terug op deze dag,” aldus de WPM KTM rijder. De komende periode gaat Rik toewerken naar de tweede wedstrijd om het EK Enduro in Estland, op 8 en 9 juli.

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl