Zeer geslaagde endurocross Deurne/Antwerpen

Lucas-Dolfing_endurocross-AntwerpenMeer foto’s. Maar liefst 22 manches werden er onder een felle zon en volgens een strak tijdschema afgewerkt. Alles in goede banen geleid door een pak bekwame vrijwilligers. En de organisatie zorgde zichtbaar goed voor die hardwerkende vrijwilligers; dat is altijd mooi om te zien. Want het was heet, erg heet.
Voor de Belgische inters telde deze endurocross mee voor het enduro scratch klassement. Knap dat de Belgische bond zo’n experiment aan gaat. Hoe het de rijders bevalt moeten we maar op de sociale media vernemen.
Ruim 20 inters op 95 rijders totaal; eigenlijk net iets te weinig vooral als je ziet hoeveel werk er in het parcours was gestoken. De acht snelste inters met de zes snelste niet-licentiehouders en vier beloften mochten samen in de KTM superfinale vechten voor een hoofdprijs van maar liefst 1000 euro.
En die prijs werd binnen gehengeld door Bengt Laeremans die ook al de snelste was in de EC pro series. In die series werd Lucas Dolfing 4e pal achter Joel Smets die 3e werd. Michel van Dooren werd 15e; Dirk Schuttel 24e en Wout Jansen 31e.
In de erg spannende superfinale had Lucas Dolfing vanaf een slechte startplek de handen vol maar uiteindelijk knokte hij zich naar de 7e plaats. Het podium werd naast Laeremans bezet door Melotte en Goblet. Cedric Cremer werd 4e.