Bas Klein Haneveld met frisse motivatie van start in het EK Enduro in Estland

bas-estland-2017Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld gaat dit weekend met frisse motivatie van start in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Estland. De afgelopen maanden heeft de rijder uit Vorden veel gecrosst in het Nederlands Kampioenschap MX1 Cup om zo met zijn Husqvarna FC350 snelheid en agressiviteit op te doen. In de afgelopen jaren merkte hij dat hij op dat gebied te kort kwam en daarom heeft hij deze inhaalslag gemaakt.

Afgelopen weekend is Bas al afgereisd naar Paikuse in Estland. Een hele reis van 1965 kilometer waarbij ze op maandagavond aan kwamen op plaats van bestemming. Dit had als grote voordeel dat hij vanaf dinsdag alle proeven kon verkennen.

De omgeving in Estland is bosrijk, vlak, zanderig en op veel stukken moerasachtig. Een heel gecombineerd gebied.  De eerste proef is op een bouwland, erg kort aangelegd zonder stukken waar je echt aan kunt zetten.  Als tweede proef komen de rijders de endurotest tegen in lijn, dit houd in dat start en finish niet op de zelfde plaats zijn. Deze bas-estland2-2017tweede proef is zes kilometer lang door het bos met veel wortels, sporen, moeras, knippen en stukken met erg los zand.

Deze week heeft Bas nog twee keer met de motor gereden om de laatste puntjes op de i te zetten betreft de vering.  Vandaag is de motor zonder problemen door de keuring gekomen en morgen gaat Bas van start voor de eerste van twee dagen in het EK Enduro in Estland.