RedBullRomaniacs update dinsdag 25 juli

Rienk Tuinstra - Graham Jarvis - Danny DietvorstVooruitblik op RBR2017 met Gold Pro Class rijder Rienk Tuinstra.
Rienk, je doet hier nu al voor de 7e keer mee. Wat kunnen we dit jaar verwachten qua proloog en wedstrijddagen?
Rienk: “De proloog ziet er echt moeilijker uit. Hindernissen zoals de nieuwe freestyle schans en zo zijn best tricky en heel gevaarlijk. Zo bedenken ze elk jaar weer wat”.

Teamcaptain Wopke Hoekstra: ” Rienk hoeft in de proloog niks te bewijzen. Er zijn een stuk of 20 rijders in de goldclass die zo wie zo beter in dat werk zijn. Je kan dus in de proloog eigenlijk alleen maar verliezen. Wij gaan daar geen enkel risico nemen. Ik heb er genoeg gezien, met name in de lagere klassen die denken dat ze Jarvis zijn en bij de 2e boomstam al afgevoerd worden met gebroken polsen of sleutelbeen etc. Of een platte motorfiets”.

Rienk: “In de 4 lange wedstrijddagen moet het gebeuren. En daar telt een paar minuten straf veel minder op een dag van 6 a 8 uren op de motor in onherbergzaam terrein zoals hier. Ik moet het hebben van de hard enduro secties en doorzetten, de andere jongens met een trial achtergrond zijn gewoon in het voordeel op zo’n technische proloog.
De 1e offroad dag is op voor mij redelijk bekend terrein. Daar hoop ik toch een beetje op een uitschieter met misschien wel een top10 klassering. Voor de rest doe ik waar ik goed in ben en je moet ook beetje geluk hebben, een kleine crash kan soms grote gevolgen hebben, zoals fabrieksrijder Billy Bolt vorig jaar ondervond na een val waarbij zijn radiateur hartstikke lek raakte en dus game over voor een goede klassering”.

Wopke: “Ga je nog andere wedstrijden rijden dit jaar?”
Rienk: “Sea to Sky in Turkije, Nirvana Extreme en de Hixpania Hard Enduro in Spanje staan op mijn lijstje. Dit is ook mogelijk omdat ik er in de vorm van Dietvorst machinefabriek en Duwako Precision Engineering een paar structurele nieuwe sponsors bij heb gekregen. Ook Burdie Roadsave en IXXXI Jewelry Romania en Brouwer Motors en MC Sportlust blijven me steunen. Hierdoor kan ik meer meters maken in dit soort wedstrijden en ik hoop dat ik daarmee nog wat stappen omhoog kan maken”.

Op bijgaande foto met Rienk Tuinstra en Danny Dietvorst wenste Graham Jarvis hem na het doornemen van het proloog parcours en de rijdersbriefing alvast heel veel success.