RedBullRomaniacs vrijdag 28 juli dag 3 late update

De avondetappe
Beetje chaotische briefing, met name de uitleg over de uitgedeelde timebars aan goud en brons.
Van goud klopte de waarneming niet, maar de finish volgorde wel overigens. Doordat de route werd ingekort en finish verlegd zal dit voor de gefinishte coureurs worden geneutraliseerd. Rienk als 12e of 13e denk ik.
SILVER ook pittig en Wilco de Lange binnen maar was niet op briefing dus zal de pijp wel goed leeg hebben… gaat hij dan toch de Zilver medaille halen? 3x is tenslotte scheepsrecht.

BRONZE
Broer Arnold de Lange is er eerder uit geraakt na val in stenenrivier met vingers uit de kom en had te veel pijn.
De bronze rijders boos omdat de laatste klim voor hun 2e service punt helemaal bezaaid lag met gecrashte en halverwege gestrande motoren…
Met een kapot gerede klim en slechts weinig sporen beschikbaar was het wachten of brutaal zijn maar de later gestarte rijders hadden een duidelijk nadeel.
Danny Dietvorst wel binnen vanuit onze service, voor de rest heb ik er nu geen goed zicht op. Team de Doelen zijn alle 3 timebarred, net als Jakob de Booij uit Harkema, dus tijdstraf maar mogen morgen uiteraard wel starten.
Jos Voncken hing lekker maar knalde een tak/boom door zijn radiateur en verloor tijd en kan dus goede klassering vergeten.

Morgen de laatste dag van dit spektakel waarin men niet zoals bij een zesdaagse de laatste dag “kado” krijgt maar er nog een zware dag met veel afzien aan zal komen op ieders nivo.
Met ook weer de beruchte finish hillclimb bij Gusterita. Daar zal parcoursbouwer Andy verder ook wel weer iets spectaculairs bedacht hebben.
Je kan het op Redbull tv met een livestream volgen.
Ik zal ook stukje live op Facebook doen als de verbinding goed blijft daaro.

Truste