RedBullRomaniacs zaterdag 29 juli dag 4 update 2

Alle foto’s. Alle uitslagen. Wat hadden we hier toch weer een geweldige motorsportdag met competitie op wereldtop en amateurnivo door elkaar.
De Redbull Romaniacs voor 2017 zit er weer op. Voor velen zal het niet de laatste keer zijn want dit is ontzettend verslavend als je van Hard-Enduro houdt.
Onder voorbehoud van de definitieve uitslag hier mijn persoonlijke analyse op basis van wat we nu weten.
In de GOLD Class liet Jarvis zich de pis niet meer lauw maken en liet anderen het kopwerk opknappen als ware het de laatste etappe van de Tour de France. Hij finisht vandaag dan ook als 5e.

Manu Lettenbichler kwam op stoom en pakte vandaag de dagzege. Achter hem waren het ook Roman en Bolton die een goed tempo reden. Als beloning mocht RBR veteraan Paul Bolton dan eindelijk een keer op het podium klimmen om de beker voor plek3 overall op te halen. Op 2 de sterk rijdende Spanjaard Mario Roman. De enige echte veteraan in de GOLD Class liet nog maar eens zien waarom ze hem niet voor niks de “Silent Assasin” noemen… elke dag minuutjes voorsprong gesprokkeld door bekeken en met een onoverttoffen techniek de snelste tijden te rijden op dag 1.2.3.
Graham Jarvis pakt dus wederom de overwinning. Dik verdiend en van harte gegunt, wie weet wanneer deze man ooit wordt afgestopt… ?
Voor de rest het te verwachten lijstje minus de uitvallers. Wat deed onze landgenoot Rienk Tuinstra? Die reed gewoon stevig door en liet eigenlijk nergens steken vallen. Dat hij geen top5 ging rijden wist hij zelf ook. Maar door geconcentreerd door te rijden en op met name de moeilijke stukken winst te boeken consolideeerde hij zijn 11e plek. Super gereden en een dikke duim omhoog vanuit het serviceteam en volgers. Daar wordt straks nog een biertje en Wodka’Redbull op gedronken op de eindparty/prijsuitreiking en misschien wel 2 ��.

SILVER.
Yes! Wilco de Lange heeft de zo lang begeerde zilveren RBR medaille in de tas.
Hij kwam redelijk fris binnen leek het… maar had het toch echt wel zwaar gehad dezer dagen.

BRONZE.
Ook die mannen druppelden binnen.
Danny Dietvorst zat er weer mooi bij en oogde fris en fruitig maar het moe en voldaan gevoel was hem wel aan te zien. Koud bier deed wonderen en hij bekroonde met verve zijn debuut in de RBR.
Team De Doelen had 2 man binnen; Arjan van der Veld als 1e. Jacco van de Maarl kwam de opstap naar de Hillclimb niet soepel meer op, maar nadat ondergetekende hem eerst een koud biertje liet drinken voor zijn 2e poging ging het veel beter. Zo omhoog naar de 2e chickenline en verder naar de finish. Ook top en op karakter gereden hoor.
Dirk Schuttel was toen nog niet in zicht.
Jakob de Booij uit Harkema wel binnen en uitgewoond. De uitslag maakt dan niet meer uit en zien we later wel. Hij was hongerig maar te moet om te eten . Die bronzen medaille heeft voor Jakob een gouden randje denk ik zo.
Limbo team met Marc Lambriex en Jos Voncken ook binnen, Roger Heldens problemen met injectie/brandstof en onduidelijk of en wanneer hij misschien nog kan finishen.. .hij leek niet hoopvol op de 1e service om uur of 10. Diverse Brabos ook binnen. O.A. Mike Janssen, Twan van Poppel en consorten waren blij dat het erop zat. Misschien SILVER volgend jaar?
Roy Janssen nog niet gezien maar er waren toen nog veel rijders onderweg.

Op de RBR website alle details en individuele resultaten/uitslagen per klasse. Op mijn Facebook pagina ook nog wat livestreams van de finish voor zolang ik een redelijke internet verbinding had.

Ik hoop dat jullie de updates en persoonlijke verhalen leuk vonden.
Ga er maar vanuit dat uw verslaggever volgend jaar zelf ook weer mee rijdt… ik heb al een pension voor Henk vd Spek geboekt om de verslaggeving dan zelf te doen

Next stop ISDE Brive la Gaillarde, France. dan rij ik zelf ook weer.

Bine!
Ciao et salut de Romania.