BAS KLEIN HANEVELD FINISHT IN DE TOP TIEN IN EK ENDURO IN DUITSLAND

bas klein haneveld burgHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Duitse Burg op beide dagen in de top tien geëindigd.
Op zowel de eerste als de tweede dag reed de rijder uit Vorden voor zijn gevoel niet scherp genoeg waardoor hij niet de tijden op de klokken wist te zetten waarop hij op voorhand had gehoopt, wat resulteerde in een achtste en een zevende plaats in de E3 klasse.

Bas kwam op woensdagmiddag aan in Duitsland om vervolgens gelijk alle proeven te verkennen. De eerste proef liep over een soort heide waar ze met een shovelbak een parcours in hadden geschoven, wat bestond uit zanderige gedeeltes afgewisseld met gedeeltes met veel stenen. Ook waren hier kleine stukjes bos in verwerkt. Bas vond de tweede proef erg moeilijk. Dit was een lange endurotest in het bos met veel single tracks, afgezaagde stronkjes en slootjes waar je in en uit moest. De derde proef was op een stoppelland met een mooie zandafgraving erbij in verwerkt en waar kleine hellingen in zaten.

Bas opende op de eerste dag positief. Hij zette in de eerste proef een goede tijd op de klokken en zat lekker in zijn vel. Hoe verder hij in de dag kwam, merkte hij dat hij niet scherp genoeg was. Hij was er met zijn hoofd niet genoeg bij waardoor zijn tijden niet snel genoeg waren. In de tweede proef van de eerste ronde kwam hij hard ten val waarbij zijn achterspatbord schade opliep. Gedurende de dag kwam hij nog twee keer ten val in een proef, wat aan gaf dat hij niet scherp genoeg was op deze dag. Ook heeft hij samen met Lucas Dolfing een gevallen rijder in de tweede proef van de tweede ronde geholpen. Deze lag er zeer naar bij en lag precies op de rijlijn. Toen er hulp was zijn Bas en Lucas verder gegaan maar de tijd die ze hierbij verloren hebben, kregen ze uiteindelijk niet terug van de organisatie. Hier waren ze niet blij mee aangezien veiligheid tenslotte boven alles gaat. Tijdens de laatste ronde van de eerste dag begon het mega hard te regenen waardoor de ondergrond spiegelglad werd. Omdat de tussentijden erg krap stonden had je op alle controles zo’n drie minuten over. Dit maakte de wedstrijd zwaar omdat op de route heel veel knippen zaten waar je nu op hoge snelheid doorheen moest blijven rijden. Na een bewogen eerste dag eindigde Bas op een achtste plaats in de E3 klasse en wilde het op zondag graag beter doen.

Met frisse moed ging hij op zondag van start. Het rijden ging nu een stukje beter maar nog steeds niet zoals het zou moeten zijn. Na opnieuw een zware dag kwam hij ditmaal als zevende binnen.

Over twee weken vertrekt Bas richting Brive la Gaillarde in Frankrijk waar hij van 28 augustus t/m 2 september deel gaat nemen aan de zesdaagse.