Robin van Oldeniel en Luuk Walraven in de top vijf in jeugd enduro in Bergeijk

Robin-van-Oldeniel-jeugdenduro-bergeijkRobin van Oldeniel en Luuk Walraven van het GT Husqvarna team zijn tijdens de laatste jeugd enduro van het seizoen in Bergeijk als vierde en vijfde geëindigd. Lars Ikink werd tijdens de laatste clubwedstrijd in Hummelo in de gecombineerde 65/85cc klasse derde.
Zondag werd de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap jeugdenduro verreden in Bergeijk. De organiserende club had zoals elk jaar een mooie route en zes prachtige proeven uitgezet voor de rijders. Gedurende de dag begon het te regenen en hierdoor werd de wedstrijd een behoorlijke slijtageslag voor zowel rijder als machine. Robin van Oldeniel kwam gelijk in de eerste proef na vijftig meter ten val en kwam hierbij hard in aanraking met een dranghek. Hierbij werd kostbare tijd verloren en zonder voorspatbord op de Husqvarna TC 125 ging hij verder. Bij de tijdcontrole werd er een nieuw voorspatbord gemonteerd en met goede tijden in de daaropvolgende proeven wist hij zich naar voren te vechten. Uiteindelijk kwam hij nog in de buurt van de derde man en was aan het einde van de dag terug te vinden op een keurige vierde plaats.

Luuk-Walraven-jeugdenduro-bergeijkLuuk Walraven ging ook van start in Bergeijk. In tegenstelling tot de eerdere enduro’s zat hij vanaf het begin gelijk agressief op de Husqvarna FC 250, wat resulteerde in goede tijden. Toen het begon te regenen was hij duidelijk in zijn element en ook Luuk kon nog een aantal plaatsen goed maken. Luuk keerde uiteindelijk met een fraaie vijfde plaats huiswaarts.

Uitslag Jeugdenduro Bergeijk:
1 Jorn Zoetekouw
2 Kaiya Brouwer
3 Marc Zomer
4 Robin van Oldeniel
5 Luuk Walraven