Jeremy Knuiman Nederlands Enduro kampioen JE1

jeremy-knuiman-jeugdenduro-bergeijkAfgelopen zondag 8 oktober namen Husqvarna MX Rookies Boyd van der Voorn en Jeremy Knuiman deel aan de Jeugd Enduro wedstrijd in Bergeijk. Voor Jeremy werd last minute besloten om deze zondag mee te doen. Hij reed zijn eerste wedstrijd weer na 4 maanden blessureleed. Het was de derde wedstrijd om het Nederlands Jeugd Enduro kampioenschap. Dat hij het rijden niet verleerd is, is wel weer gebleken. Hij won de afsluitende Enduro wedstrijd en werd Nederlands kampioen Jeugd Enduro in de 85cc klasse.
Enduroclub Braboteam heeft hard gewerkt en een mooie proef uitgezet. De baan was door de hevige regenval wel wat vettig, maar het was goed te doen. Jeremy reed direct in de eerste proef een goed tempo en bouwde een mooie voorsprong op. Ook tijdens de tweede ronde ging het rijden soepel en was hij weer de snelste. Gezien de lange tijd dat Jeremy niet heeft kunnen rijden was het wat onduidelijk of hij dit tempo kon blijven volhouden tijdens de laatste twee proeven. Jeremy liet zich ondanks dat het behoorlijk was gaan regenen niet van de wijs brengen en reed vol vertrouwen. Ook tijdens de derde en vierde proef was hij de snelste. Dat Enduro (vroeger betrouwbaarheidsrit) uithoudingsvermogen vergt blijkt wel weer, want de leider in de tussenstand om het Nederlands kampioenschap viel in de laatste ronde uit. Met zijn overwinningen in Westerbork en Bergeijk werd hij Nederlands kampioen Enduro 2017 klasse JE1.

boydvandervoorn-jeugdenduro-bergeijkBoyd van der Voorn reed mee in de klasse JE2. Hij deed dit ook zeer verdienstelijk en sloot de wedstrijd af met een mooie zesde plaats. Het was voor Boyd zijn tweede Jeugd Enduro die door de slechte weersomstandigheden in de categorie echte Enduro viel; lang en zwaar, maar zowel de goed geprepareerde Husqvarna’s en rijders gaven geen krimp onder deze omstandigheden.

jeremy en Jorn ZoetekouwEnthousiast over de afgelopen Enduro wedstrijden waren Boyd en Jeremy zeker en gelijk werd besloten om in het nieuwe seizoen 2018 terug te zullen keren in de Jeugd Enduro.

Boyd reed afgelopen zaterdag een trainingswedstrijd op het mooie circuit in Rhenen en deed dit niet onverdienstelijk en wist tussen de grote MX1 en MX2 motoren twee keer een top10 klassering te behalen.

Volgend weekend komen de drie Rookies aan de start van de ONK finale in Boekel en de MON wedstrijd in Heeswijk.