Eindelijk terug groen licht voor Mathias Van Hoof 

Het waren 7 lange maanden met veel downs en slechts enkele up’s in maar eindelijk heeft de Denicol rijder terug groen licht gekregen van Dokter Claes.
Afgelopen week moest ik medische en fysieke testen afleggen in het ziekenhuis van Herentals. Deze testen werden al maanden geleden vastgelegd en ik leefde en werkte er dan ook erg hard naartoe om deze met succes te beëindigen.” Zo gezegd zo gedaan en Mathias slaagde in beide testen en mocht terug intensief beginnen trainen met de fiets en rustig opbouwend de motor trainingen hervatten.

“ Tijdens de testen zelf had ik geen al te goed gevoel. Toen de dokter de testen echter achteraf analyseerde bleken deze positief te zijn en kreeg ik te horen dat ik terug mocht beginnen rijden. Ik was echt super gelukkig met dit goede nieuws want de revalidatie was toch zwaarder als verwacht. Binnenkort gaan ze wel nog PRP’s inspuiten om de aanmaak van het kraakbeen te stimuleren.”

Nog geen 30 min nadat het groen licht werd gegeven stond de Beta 300 van Mathias al terug te draaien en werden de eerste meters sinds 13 Maart terug gemaakt. “ Wat een heerlijk gevoel zo eindelijk terug met de motor te kunnen rijden. Ik heb rustig een ritje gemaakt om er terug in te komen en het gevoel zat direct goed. Ik merk wel dat de fysiek en de finesse een beetje weg is maar ben er zeker van dat deze snel gaan terug komen. Maar 1 ding overheerste : WAT HEB IK DIT GEMIST. Des te meer besefte dat enduro rijden iets is wat ik echt graag doe. Ik zou Dokter Claes graag willen bedanken voor de goede zorgen. Ook mijn vriendin Jasna , coach Bengt , ouders , vrienden en sponsors bedankt om me door deze moeilijke periode te helpen en achter mij te blijven staan.   ”

Nu zal er rustig worden  opgebouwd naar het seizoen 2018. Er bestaat een kleine kans dat Mathias nog in actie zal komen op het einde van het jaar in de ONK’s  enduro maar dat is nu echter te vroeg om zeker van te zijn. We moeten de komende weken en trainingen afwachten hoe de heropbouw verloopt.