LARS GRIEKSPOOR WINT BIJ ENDURO DEBUUT IN VORDEN

lars-griekspoorLars Griekspoor van MX Team Griekspoor heeft op 15 oktober tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Boekel zijn rentree gemaakt.
Dit leverde hem een zestiende en een achtste plaats op waarmee hij in de eindstand van het kampioenschap op een vijfde plaats is geëindigd. Een week later stond Lars in Vorden aan de start voor zijn ONK enduro debuut. Hier won de Husqvarna-rijder meteen de N1 klasse.

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Boekel stond Lars voor het eerst sinds zijn blessure weer aan de start en reisde daardoor zonder hoge verwachtingen af naar Brabant. Met een 16-8 in de manches werd Lars tiende in de daguitslag en heeft het kampioenschap afgesloten op een vijfde plaats.

Nu het crossseizoen er op zit gaat Lars enkele enduro’s rijden. Nadat hij op woensdag zijn rijbewijs had gehaald kon hij in het weekend meteen starten in Vorden. Deze wedstrijd was Griekspoor zijn allereerste enduro en daarom had hij er ook enorm veel zin in. De enduro bestond uit drie crossproeven waarvan één in het bos en twee op een maisveld.  Doordat Lars de eerste ONK in Bergeijk gemist had, moest hij steeds starten tussen langzamere rijders, wat hem tijd kostte en waardoor hij niet vrijuit kon rijden. In de eerste ronde kostte hem dit dan ook teveel tijd, daarna ging het beter en maakte Lars veel tijd goed. Uiteindelijk won de Husqvarna-rijder zijn debuutwedstrijd met veertien seconden voorsprong op de tweede man.

Aankomende zaterdag is Lars zijn tweede enduro in Hellendoorn, de derde wedstrijd van het ONK seizoen, en op zondag zal hij van start gaan tijdens de 4-uurs cross op Texel.