Antony Donders maakt het beste van moeilijke ONK Enduro in Hellendoorn

Antony Donders heeft tijdens de derde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn de schade weten te beperken. In de derde proef doorboorde een scherpe tak de radiateur waardoor de machine veel koelvloeistof verloor. Antony slaagde erin om het euvel te verhelpen maar dit koste hem veel tijd en energie waardoor het rijden later in de wedstrijd niet zo lekker meer ging en hij genoegen moest nemen met een tiende plaats.

Afgelopen vrijdag reisde Antony af naar Hellendoorn om de proeven te verkennen. Hier trof hij mooie proeven aan die echt enduro waardig waren en die deden vermoeden dat het een zware wedstrijd zou gaan worden.

Tijdens de eerste proef begon Donders goed aan zijn wedstrijd, het rijden ging lekker en het ritme lag meteen hoog. Helaas ging het halverwege deze openingsproef mis toen Antony na een sprong hard ten val kwam. Gelukkig had de rijder uit Kaatsheuvel geen verwondingen opgelopen waardoor hij in de tweede proef er weer vol tegen aan kon gaan. In deze tweede proef wist de Laurense Husqvarna-rijder zich te revancheren met een zevende tijd in de E2 klasse.

Na deze goede proef begon Antony gemotiveerd aan de derde proef van de dag. Hier ging het echter al snel mis. Na enkele minuten doorboorde een scherpe tak de radiateur waardoor de machine veel koelvloeistof verloor. Meteen zette Antony alles op alles om het euvel te verhelpen zodat hij de wedstrijd kon finishen. “Het leek een DNF te worden, maar ik wou niet opgeven. Door de ervaring en goede tips van de mannen van het serviceteam Eefde en materiaalman Robin Holtmeulen kon ik het redelijk repareren en de wedstrijd uitrijden,” aldus Antony.

Voor de reparatie kreeg de Laurense Husqvarna-rijder geen strafminuten maar het koste wel veel tijd en kracht waardoor het rijden daarna niet meer zo lekker ging als voor de problemen. Uiteindelijk wist Antony op karakter nog als tiende over de finish te komen en wist hij zijn vijfde plaats in de tussenstand te behouden. “Deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar de volgende enduro, aanstaande zaterdag in Zelhem.”