Robin Holtmeulen zeer tevreden met een 8e plek in de E2 klasse

robin-holtmeulen-hellendoornZaterdag 28 oktober stond de ONK Enduro wedstrijd in Hellendoorn op het programma. Alweer de 3e wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Enduro in de E2 klasse, in deze klasse zitten niet de minste rijders daarom ook de koningsklasse genoemd. Robin was zeer gebrand op een goed resultaat omdat hij de vorige wedstrijd in Vorden veel pech had. Hellendoorn staat bekend om zijn zandgaten, het is een zeer mooie wedstrijd om te kijken de deelnemers komen hard het gat in en moeten dan soms tegen een steile wand er weer uit zien te komen, dit levert veel spektakel op. Voor de rijders is dit een van de zwaardere wedstrijden dit omdat de zandgaten veel energie kosten.
De MCNH had weer een drietal mooie proeven uitgezet.
Proef 1 op een akkerland met verschillende bosstukken erin. Proef 2 dit was het welbekende zandgat, een prachtige omgeving om in te rijden, proef 3 op en rond de cross baan van MCNH in Hellendoorn.

Start om 08.34 uur, na een paar kilometers route al meteen de eerste proef van de dag. Robin zat lekker in zijn vel om hier al meteen een mooie tijd neer te zetten. En ja hoor, hij was al meteen tussen de 4-12 seconden sneller dan zijn naaste concurrenten, dit was een mooi begin. Proef 2 scheelde het ook weer een paar seconden dat Robin sneller was. Proef 3 de crossbaan daar had hij duidelijk meer moeite mee, nu langzamer dan zijn concurrentie en wel 2-7 seconden.

Gedurende de dag ging dit zo op en af. Wat op de 8e proef, dus nu nog 2 proeven te gaan hij nog een achterstand had op één van zijn naaste concurrenten van 5 seconden, de andere twee dat was geen bedreiging meer daar was de voorsprong al meer op. Zijn helpers hadden keurig de tijden bijgehouden en voordat Robin de 8e proef in ging vertelde ze hem dat hij 5 seconden achter stond op Michel Hoenson. Hij ging er eens goed voor zitten, dit omdat hij in deze proef telkens een paar seconden sneller was. Hij kwam de proef uit en het scheelde precies 5 seconden, nu stonden ze gelijk en zou het uitkomen op honderdste.

De laatste proef daar zou het komen te liggen, alles of niets. Nog wat extra energie erin en hij ging van start. Wetende dat de concurrent op deze cross proef telkens sneller was, ook niet zo gek hij heeft al diverse crosstitels op zijn naam staan. De aanhang van Robin waren zeer gespannen ze wisten dat Robin alles ging geven. Duimen draaiend en ijsberend stonden ze toe te kijken, en ja hoor daar kwam de concurrent aan, het zou nu gaan om een 8e of een 9e plek in de einduitslag Er zaten nog een paar rijders tussen en daar kwam Robin in zicht, het ging hard zeer hard, als dat maar goed gaat, de finish Robin reed 7 seconden sneller, we konden onze ogen niet geloven. Iedereen was zeer blij met deze tijd en dit resulteerde in een 8e plek in de einduitslag. In het totaalklassement van de E2 klasse staat Robin nu op een mooie 7e plek.
Volgende week 4 November staat Zelhem op het programma, wij hebben er zin in.
Iedereen bedankt voor zijn of haar hulp.