Drie oprij voor Thierry Pittens in het ONK Enduro

thierry_hellendoornThierry Pittens van het Laurense Husqvarna team heeft in Hellendoorn de derde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap enduro op zijn naam geschreven. Zowel in de E2 klasse als de scratch was hij de sterkste.
Net als in de voorgaande jaren had de organiserende club in Hellendoorn drie erg mooie proeven uitgezet. Nadat Thierry op vrijdag het parcours had verkend was hij op zaterdag helemaal klaar voor de wedstrijd.

In de eerste ronde ging het rijden nog niet van harte maar toch wist hij kort achter de concurrentie te blijven. Daarna begon het rijden soepeler te gaan en maakte hij beetje bij beetje zijn achterstand goed. Bij het ingaan van de laatste ronde ging het er om en werd er op het scherpst van de snede gereden.

Na twee proeven te hebben gereden werd de laatste proef beslissend. Met twee rijders binnen een seconde kon het alle kanten op. Er werd alles of niets gereden maar Thierry trok aan het langste eind en wist de proef met negen seconden voorsprong te winnen.

Na drie wedstrijden staat Thierry aan de leiding in de sterk bezette E2 klasse en voert daarnaast het scratchklassement aan. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Zelhem.

Uitslag Open Nederlands Kampioenschap Enduro E2 Hellendoorn:
1 Thierry Pittens
2 Hans Vogels
3 Wesley Pittens
4 Ceriel Klein Kromhof
5 Robin Nijkamp