Noord Holland: Hellendoorn,…. Altijd lastig!

Edwin Hellendoorn 2017Vorig jaar begon ik het verslagje met de mededeling dat er minder rijders waren vanuit Noord-Holland. En dit jaar is een kopie daarvan. Het “werk” is de boosdoener, Frank Ligthart moet nog altijd vol gas gras drogen, Mart en Jim Jimmink bollen planten en Rob Peetoom “Action-winkels voorzien van reclame. Kortom, het was een klein clubje wat aan de start stond. Maar deze jongens zorgde wederom voor spektakel.

Michel Hoenson wordt elke week een stukje beter. Zijn Verpalen-Groeneweg KTM wordt vakkundig over de proeven gestuurd. In de klasse van de uiteindelijke dag overwinnaar (Thierry Pittens) gaat het erg hard. Maar Michel staat zijn mannetje en werd  uiteindelijk 9e! Met 1.13;32 de snelste man uit NH. Edwin Groen, onze troef in de EV40, kwam op een gegeven moment met een tegenstribbelende motor op de tankstop. De handige transport ondernemer wist heel snel het euvel te verhelpen. Reden,…massa kabeltje afgebroken! Gelukkig was dit snel verholpen en Edwin kon zijn weg vervolgen. Als we denken dat Max strakke tijden kan rijden, Edwin kan het ook. Proef 6 en proef 9 alle twee in de 11.41. Dat noem ik een strak schema.

Voor onze geadopteerde zoon, Lars Griekspoor(N1), begon de dag “slow”. Zoals Lars verklaarde. “Ik ben een beetje een diesel” Hij verloor in proef 1 en 2 in totaal 21 seconden op zijn naaste rivaal. Dit werd omgezet naar 12 seconde voorsprong aan het einde van de dag. Erg knap want de nr.2 (Thijs Bulten) staat ook niet echt stil. Coach Christian Dignum, die tussen neus en lippen vertelde misschien te starten tijdens de kampioens-rit, kon tevreden zijn.

In de N2 klasse, met 42 starters wederom de drukste klasse, hadden we 3 ijzers in het vuur. Helaas, de pechduivel sloeg hard toe. Jasper(vd Weide) hoorde na proef 1 een geluid wat we wellicht allemaal kennen. Zo vast als een huis moest de brommer weer in de bus gezet worden, wat een pech! Wat zo geweldig is aan deze man. Je hoort hem niet klagen en hij gaat met veel enthousiasme helpen bij de tankstop! Dat is Enduro! Nog een pechvogel. Tijs Slooten. Tijs was goed onderweg. Proef 1 en 2 werden goed gereden, proef 3 was wat lastiger. Maar ging ook best wel goed! Maar helaas, uitgevallen. En waardoor viel Tijs dan uit,… door een scheurtje in zijn benzine slang. Wat een suffe reden om uit te vallen, jammer. Wie moest dan de clubkleuren redden? De altijd, echt altijd vrolijke Co(de Wit) Met een glimlach van oor tot oor reed Co in de rondte. Om uiteindelijk met een 23e plek thuis te komen.

Waar zitten dan de laatste strijders uit NH, juist in de NV 50. Om te beginnen Ron Bruin. De autospuiter begon de dag goed. Een snelle 1e proef! Ron was duidelijk wakker. Hij was dan ook al een paar uur onderweg en had elke gelegenheid aangepakt om de thuisblijver even te helpen herinneren aan de mooie proeven die ze zouden missen. Rondje 2, bij de start van de 2e proef ging het heel even mis. Ron lag na 30 meter op zijn kont maar echt veel tijd heeft dat gelukkig niet gekost.

Wie wel veel tijd verloor was de pechvogel van de dag. Marcel Piek. Marcel viel, wel goed getimed, voor de post van het rode kruis tegen een boom. Dat de klap erg hard was aangekomen bleek wel uit het feit dat hij A) een paar minuten kwijt was/is en B) zijn helm helemaal kapot is. Met een stijf lijf liet hij ons maandag weten dat het uiteindelijk allemaal gelukkig meeviel. Als je zo de helm zag had het veel erger kunnen aflopen. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om het rode kruis te bedanken. We willen ze bedanken voor de goede zorgen maar vooral ook voor het geduld. Marcel heeft ongeveer 20 keer gevraagd hoe het is gebeurd en de mevrouw (en mijnheer) van het Rode kruis hebben het gewoon 20 keer verteld. Toppers!!.

Hellendoorn, het was weer geweldig. De proeven mooi, mooier , mooist! Zoals altijd. Hartelijk dank en tot volgende week in Zelhem.

FOTO : Edwin Groen in volle actie. Foto Henry Zweers

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000                                 – Grondverzetmachines
KOOPS                                  – Machines en techniek
Highlight reclame                   – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne                      – Speciaal paardenvoer
Boekel transport                     – Handel en transport bedrijf
Zantingh                                 – professionele gasbrander-installaties
mcKili                                      – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm.       – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm.        – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel                           – Mechanisatie
Martien Jimmink                     – Diverse loon-werkzaamheden
Double D                                – Design en mx parts
Fossa Media                           – Drukwerk, vlaggen, kleding, event dressing