Antony Donders net buiten de top tien in ONK enduro in Zelhem

Laurense Husqvarna-rijder Antony Donders is in de vierde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Zelhem net buiten de top tien geeindigd. Donders was flink in strijd verwikkeld maar door twee fouten, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een elfde plaats.

In Zelhem had de ZAMC zoals ieder jaar weer drie mooie proeven uitgezet. De rijders werden getrakteerd op een proef op en rond de crossbaan in Halle, een spektakelproef en een slotproef op een grasland en door bosgebied. Daarnaast waren de weersomstandigheden tijdens de wedstrijd goed waardoor niets een mooie enduro in de weg stond.

Antony begon positief aan zijn wedstrijd ondanks het feit dat het rijden in de eerste proef nog niet super ging. Hij wist dat er meer inzat en dat liet hij in de tweede proef zien. De hele dag was Donders verwikkeld in een spannend gevecht waarbij de tijden van vier rijders niks voor elkaar onder deden.

Helaas maakte hij in de tweede ronde op het crosscircuit in Halle een grote fout waarbij kostbare tijd verloren ging en de directe aansluiting verloor. Vervolgens zette Antony alles op alles om de verloren tijd goed te maken maar helaas maakte hij in zijn haast op dezelfde plaats weer een fout waarbij hij onderuit gleed en opnieuw veel tijd verloor. Hierdoor zat er voor Antony helaas niet meer in dan een elfde plaats.

“Helaas zijn kleine foutjes in deze koningsklasse meteen fataal voor de uitslag. Aangezien alles zo dicht bij elkaar zit, wordt elk foutje afgestraft. Deze keer werd ik elfde, op naar Harfsen aankomend weekend en hopen op een beter resultaat,” aldus Antony die in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap nog op de vijfde plaats staat.