Thierry Pittens handhaaft zich aan de leiding in het ONK Enduro

Thierry-Pittens-ZelhemHusqvarna-rijder Thierry Pittens staat na vier wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro aan de leiding. Tijdens de vierde wedstrijd in Zelhem, streed de rijder uit Vorstenbosch opnieuw mee voor de zege maar moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats.

De organisatie had drie uitdagende proeven uitgezet waarbij de rijders het beste van zichzelf moesten laten zien om snelle tijden neer te kunnen zetten. Er was een proef uitgezet op en rondom het crosscircuit van Halle, de tweede proef was de spektakelproef in de tuin van Hendrik Jan Lovink en de derde proef liep over de trialbaan met daarbij een gedeelte door het bos.

In de eerste ronde ging het rijden erg goed met Thierry en hij won dan ook de eerste proef met een voorsprong van vijf seconden op de concurrentie. Ook in de derde proef was Pittens de sterkste en hier wist hij nogmaals zeven seconden te pakken op de tweede man.

Helaas ging het rijden vanaf de tweede ronde wat minder en hierdoor bleven de verschillen klein. Het bleef spannend in de top drie en het werd uiteindelijk pas in de laatste proef beslist. Echter maakte Pittens in deze proef een schakelfout waardoor hij veel tijd verloor en terug zakte naar de derde plaats.

“Het was een erg spannende wedstrijd waarin alles kon gebeuren. Begrijpelijk dat ze de derde proef in de eerste ronde eruit hadden gehaald door het ongeval. Helaas kon ik hierdoor niet terug vechten voor de tweede plaats. Nu moet ik genoegen nemen met de derde plaats en dat kost me aardig wat punten. Nu op naar Harfsen aankomend weekend en daar ga ik er weer voor zitten,” aldus een strijdvaardige Thierry.

Uitslag ONK Enduro Zelhem:
1 Hans Vogels
2 Wesley Pittens
3 Thierry Pittens
4 Ceriel Klein Kromhof
5 Robin Nijkamp