Wesley Pittens komt net tekort voor zege in ONK Enduro in Zelhem

Wesley-Pittens-ZelhemYamaha-rijder Wesley Pittens is tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Zelhem dicht bij de zege gekomen. Pittens was de hele dag sterk en wist in 6 van de 9 proeven de snelste tijd neer te zetten. Omdat een proef door een ongeval werd geschrapt won Wesley niet de enduro maar moest hij nu genoegen nemen met een tweede plaats.

Ook dit jaar had de ZAMC weer drie mooie proeven uitgezet. De eerste proef werd verreden op en rond de crossbaan in Halle, de spektakelproef was prachtig uitgezet bij Jovink in de tuin en ook de technische derde proef mocht er zijn.

Meteen in de eerste proef ging het even mis voor de Yamaha-rijder, door een valpartij liep hij meteen zo’n tien seconden achterstand op. In de tweede proef ging het gelijk top en in de derde proef wist Wesley zeven seconden achterstand op de tweede man goed te maken. Vanaf de tweede ronde ging het rijden steeds beter en vanaf de vijfde proef wist Wesley dan ook alle proeven te winnen.

In de laatste ronde werd het echt spannend want met een kleine achterstand van vier seconden op de tweede man, broer Thierry, begonnen de coureurs aan de laatste proeven. Wesley wist hier een foutloze eerste en tweede proef neer te zetten waarin hij vijf seconden goed maakte en zodoende zijn broer met een seconde voorsprong voorbij streefde. In de slotproef zette hij nog een keer aan en wist opnieuw de snelste tijd neer te zetten. Helaas was het net niet voldoende om de winst te kunnen pakken en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Aankomend weekend is de vijfde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap enduro en deze wordt verreden in Harfsen.

Uitslag ONK Enduro Zelhem:
1 Hans Vogels
2 Wesley Pittens
3 Thierry Pittens
4 Ceriel Klein Kromhof
5 Robin Nijkamp