Noord Holland: “Spektakel in Zelhem!

Jim Jimmink, Foto Marcel HilferinkZoals de kop al doet vermoeden, ook dit jaar zat er weer een echte originele “Spektakel” proef in de enduro van Zelhem. De omstandigheden waren geweldig. Helaas voor de off-road rijders begon het direct na de finish van de enduro te regenen, maar voor de wedstrijd waren het prachtige omstandigheden. Bij de afdeling NH waren vader en zoon Jimmink weer van de partij. Echter de lijst met afzeggers was ook dit keer best wel groot.
Marcel Piek was nog niet hersteld van de harde klap die hij had gemaakt in Hellendoorn. Beter was het om nog een weekje te rusten. Waar Marcel zijn lijf nog niet wilde, was het bij Jasper de brommer die nog niet hersteld is. Laten we hopen dat beiden as zaterdag wel van de partij zijn.

Wie waren er wel. Natuurlijk Michel (Hoenson). Dat Michel de dingen serieus aanpakt blijkt wel uit het feit dat hij een speciaal bestandje heeft gemaakt voor zijn moeder. De tijden worden automatisch opgeteld. Zodat Michel de actuele stand direct in beeld heeft (Maar,…voor de zekerheid wordt het eerst op papier genoteerd). Door deze informatie werd er voor de laatste proef nog even een nieuw filtertje geplaatst en .. het scheelde wel een plekje met vorige week. Een 8e plaats is een mooi resultaat en plaats 7 is niet zo heel ver meer.

Bij de EV 40 is het “good old” Edwin Groen die de clubkleuren het hele jaar al in zijn eentje moet verdedigen. Edwin geniet met volle teugen van de wedstrijd en “soft routes” die bestaan niet. Met een 13e plek en met maar 2 minuten achter Michel Reins kun je dik tevreden zijn. Michel won vorig jaar nog de NV40 klasse met een dikke voorsprong. Om even te vergelijken en aan te geven dat ze wel op “gas-geven” zitten, die jonge veteranen. De aangenomen zoon, Lars, was wakker vanaf het 1e moment en won de o’zo spannende N1 klasse. Ik zeg het bijna elke week. Deze klasse is een pareltje. Ik zou bijna een oproep doen, ga deze jongens (ook Thijs Bulten en Luuk Oud) volgen , het is geweldig!

De N2 klasse. Druk, als elke week met 49 inschrijvers. En eigenlijk geldt voor de N2 klasse hetzelfde als voor de N1. Het is spannend en de mannen zitten dicht bij elkaar. Een minuut kan zo maar 4 plaatsen schelen. Voor NH komen Co de Wit, Jim Jimmink en Tijs Slooten aan de start. Co kreeg vrijdag avond de schrik van zijn leven toen hij zag dat er steen tussen zijn radiator kap en radiator zat. Schade, maar gelukkig niet al te veel en er werd gewoon gestart (en gefinisht). Jim en Tijs maakten er een verschrikkelijke mooie 2-strijd van. Met aan het einde van de dag, een 9e plek voor Jim en een 10e plek voor Tijs. De competitie haalt het beste in ze naar boven. Goed gedaan mannen.

Voor de echte veteranen, de NV50, is het rijden van 3 ronden soms misschien te veel. Maar niet bij deze enduro. Ron Bruin en Martien Jimmink deden het zelfde als de jongens bij de N2. Een 2-strijd met maar een minuutje tussen de “Vets”. Mart, misschien al met zijn hoofd bij de Pre-proloog, werd 8e. Mart moest namelijk de volgende dag weer naar Valkenswaard, waar hij “acte de présence” moest geven. En Ron, gek op een extra rondje crossbaan, hield zich nu aan de spelregels en zie daar een prachtige 10e plek. Als laatste wil ik toch nog even het grote aantal daglicentie rijders benoemen (86 inschrijvers). Dat zijn veel rijders, Enduro leeft! En dat is een goed teken. Laten we er voor zorgen dat de nieuwe aanwas de weg weet te vinden naar de wedstrijden.
Zoals altijd willen we graag afsluiten met de organisatie te bedanken voor een, wederom, prachtige enduro wedstrijd.

FOTO : Jim Jimmink, foto Marcel Hilferink

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Drukwerk, vlaggen, kleding, event dressing & more