Antony Donders terug in de top tien in ONK Enduro in Harfsen

antony_harfsenLaurense Husqvarna-rijder Antony Donders is in de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen op een negende plaats geëindigd in de E2 klasse. Na een moeilijke eerste proef herpakte Donders zich en ging de strijd aan met een groepje van drie rijders. De hele dag was hij in gevecht totdat hij in de eerste proef van de derde ronde niet lekker in zijn ritme kon komen en veel tijd verloor. De rijder uit Kaatsheuvel reed de enduro vervolgens op safe uit en finishte op een negende plaats.

Toen Antony op vrijdag de proeven aan het verkennen was, viel het hem op dat het op verschillende plaatsen aardig glad was. Omdat er daarna nog veel regen viel, was de eerste proef op zaterdagochtend behoorlijk glad. In deze verraderlijke omstandigheden verslikte Antony zich en ging onmiddellijk in de fout. Gelukkig ging hierbij niet veel tijd verloren en wist dit in de daaropvolgende proeven goed te maken waardoor er een spannend gevecht ontstond in een groepje van drie rijders.

Bij het ingaan van de laatste ronde begon het hard te regenen waardoor de proeven er steeds natter in kwamen te liggen. Helaas had Antony het moeilijk in de eerste proef en verloor veel tijd op zijn naaste concurrenten. Na deze moeilijke proef besloot hij om in de laatste twee proeven geen onnodige risico’s meer te nemen en de wedstrijd op safe uit te rijden.

Na een zware endurodag wist Antony er een negende plaats uit te halen en staat met alleen de kampioensrit in Eindhoven nog te gaan op een zevende plaats in de tussenstand. Omdat het qua punten allemaal heel dicht op elkaar staat, is er nog van alles mogelijk.

‘’Complimenten voor de organisatie voor het uitzetten van de mooie enduro, met echte enduro proeven. Voor alle sponsoren en overige supporters, die hier uit de buurt komen, is de 2-daagse in Eindhoven een mooie mogelijkheid om eens een enduro mee te maken. Een enduro in Brabant komt tenslotte niet vaak voor op de kalender, deze wedstrijd vind plaats op 25 en 26 november in Eindhoven en ik hoop jullie allemaal daar te zien,’’ vertelt een enthousiaste Antony.

Foto: John Lenders