Robin Holtmeulen doet goede zaken bij de Enduro in Harfsen

robin-harfsenRobin kijkt tevreden terug op de Enduro wedstrijd in Harfsen, hij sloot deze dag af met een 7e plek en een 12e plek in de scratch Ook is hij 2 plaatsen opgeklommen in het algemeen klassement namelijk naar een gedeelde 5e plek in de totaalstand.
Zaterdag 11 november stond de ONK Enduro van Harfsen op het programma. De organisatie Hamac had weer hard gewerkt om hier een mooie Enduro te organiseren. Dit is dan ook zeer zeker gelukt.Proef 1 was een bosproef met een stuk maisland erin, door de regen was dit een gladde en gevaarlijke proef geworden, proef 2 was een ware hele mooie bosproef, proef 3 op en rond de crossbaan van Harfsen.

In proef 1 gaf Robin al meteen zijn visitekaartje af, hij was hier 3-6 seconden sneller dan zijn naaste concurrenten. Proef 2 en 3 zat het zeer dicht bij elkaar, met een paar tiende verschil bleven de tijden dicht bij elkaar. In de 2e proef verdraaide Jilani Cambre zijn knie, onze Belgische vriend moest het helaas opgeven, wij wensen Jilani veel beterschap.

Ronde 1 zat erop en we konden zien dat Robin lekker genoot van de spannende strijd. Proef 1 van de 2e ronde knalde hij er een uitstekende tijd uit met een verschil van 8 seconden nam hij een kleine voorsprong op het drietal wat telkens dicht bij elkaar zit. Voordat ze de 7e proef in gingen regende het flink dit tot gevolg dat de proef nog gladder werd. Ook Robin had hier last van, hij ging hier namelijk de bodem eens van dichtbij bekijken, gelukkig niets aan over gehouden dan 15 seconden langzamer dan de rest. Voor deze proef had hij een voorsprong opgebouwd van 13 seconden maar door deze schuiver stond hij ineens 2 seconden achter de concurrent.

Maar goed zoals we Robin kennen hoe extremer hoe beter hij wordt, proef 8 ineens weer 10 seconden sneller. Dus met een minimaal verschil ging hij de laatste proef in (waarom moet het telkens tot aan de laatste proef spannend blijven) het verschil was weer minimaal. Hij kon de dag afsluiten op een hele mooie 7e plek, en een 12e plek in de scratch.
In het totaalklassement staat Robin nu op een mooie gedeelde 5e plek samen met Michel Hoenson. Vergeet niet we praten hier nog steeds over de koningsklasse, en geweldige prestatie.

Robin geeft aan lekker gereden te hebben een paar kleine foutjes waar ik alleen maar weer van geleerd heb. Ik kijk terug naar een prachtige wedstrijd, het ligt zo dicht bij elkaar dat er nog alles mogelijk is. Wil hierbij mijn sponsors bedanken die dit mede mogelijk maken.
Op 25en 26 november is de laatste wedstrijd van het Enduro seizoen, dit is zoals altijd een 2 daagse kampioenwedstrijd. Alles is nog mogelijk in deze klasse, het ligt zo dicht bij elkaar we kijken nu alweer uit naar een spannende strijd. Kom gerust een kijkje nemen in het Brabantse Eindhoven, bij de Enduro ben je verzekerd van spektakel.