Antony Donders vijfde in debuutjaar in het Open Nederlands Kampioenschap E2

Antony-DondersAntony Donders van het Laurense Husqvarna team is in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro E2 op een ijzersterke vijfde plaats geeindigd. Donders werkte tijdens de kampioensrit in Eindhoven een sterke wedstrijd af, wat hem op zaterdag een achtste en op zondag een goede vijfde plaats opleverde!

Op vrijdag verliep alles zonder problemen. De Laurense Husqvarna kwam vlekkeloos door de machinekeuring, wat ervoor zorgde dat Antony ontspannen naar de wedstrijd toe kon gaan leven. Vanwege de vele regenval beloofde het een zware kampioensrit te gaan worden maar Antony was goed voorbereid en had er zin in. Omdat het op de wedstrijddagen droog bleef, werden de proeven niet slechter maar wel heel zwaar.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Antony op een zevende plaats. Het stond allemaal heel dicht bij elkaar waardoor hij zo maar vierde kon worden maar ook achtste. Het doel was om op zaterdag uit te rijden en zijn krachten te sparen voor de zondag. Per dag moesten er vier ronden gereden worden met daarin 12 proeven verwerkt. Dit zorgde ervoor dat de rijders ongeveer 250 kilometer per dag af moesten leggen en zo’n zeven uur per dag op de motor zaten.

Antony-Donders-EIndhovenOp de eerste dag begon Antony te voorzichtig om zo grote fouten te vermijden. Hierdoor verloor hij hier en daar wat kostbare tijd. Wel begon het rijden steeds beter te gaan en wist hij de dag af te sluiten op een achtste plaats. ‘’Ik was hier niet ontevreden over maar ik wist dat het beter kon,’’ vertelt Antony.

Na een goede nachtrust wist de rijder uit Kaatsheuvel op zondag gelijk in de eerste proef een hele goede tijd neer te zetten. Gedurende de dag liep hij steeds verder uit op zijn naaste concurrenten. Het rijden ging een stuk soepeler dan op de eerste dag en dit zorgde ervoor dat hij op een sterke vijfde plaats over de finish wist te komen. Voor Antony was dit zijn beste resultaat van het seizoen en dit leverde hem ook gelijk een vijfde plaats op in de eindstand van het kampioenschap.

Voor aanvang van het seizoen had Antony zich als doel gesteld om in de top tien te eindigen in de E2 klasse. Dit is met een vijfde plaats ruimschoots gelukt. ‘’Deze top 5 klassering had ik nooit kunnen halen zonder alle mensen om mij heen, helpers, sponsoren en ondersteuners, en die wil ik bij deze nogmaals allemaal bedanken.

Laurense Motors
Marc van Dongen Transport
Hydro Vasli BV Totaal partner in hydrauliek
Tattooshop Ink My Whole Body
Arend de Jong Transport
Ron Honcoop autotrading
D’n Pino Transport
Johan van de Wouw Car repair
TVD Supension
Twin air racing products
Jolingi quads en scooters
Enduro Helpersteam Eefde’’.