Persbericht Robin Holtmeulen ONK enduro Eindhoven: De kampioensrit met een lach en een traan

robin-holtmeulen-eindhovenAfgelopen weekend vond de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro plaats in Eindhoven. De kampioensrit bestaat altijd uit 2 dagen. De organisatie had een mooie en lange route uitgezet en een 3 tal mooie proeven. De inters moesten 4 lange rondes afleggen waardoor ze bijna aan 8 uur rijtijd kwamen per dag. Ook zat het weer niet mee in de dagen voorafgaand aan de kampioensrit waardoor het een zware rit beloofde te worden. Robin Holtmeulen had een goede uitgangspositie en stond gedeeld 6de in de zwaar bevochte E2 klasse.
Op de vrijdag reisde Robin af naar Eindhoven om de proeven te verkennen en de motor te keuren. De KTM machine kwam zonder enige problemen door de keuring.
Zaterdagochtend om 09:04 ging Robin van start. We konden meteen zien dat de proeven hem lagen en dat hij ze goed kende. Hij wist de eerste ronde een voorsprong op te bouwen ten opzichte van zijn rechtstreekse concurrenten. Door de vele regen werden de proeven steeds slechter en moeilijker. Robin wist de rest van de dag deze voorsprong vast te houden. Helaas moest hij door een kleine fout in de laatste proef één plaats uit handen geven en werd hij 6de met 4sec achterstand op de 5de plaats. Hierdoor steeg hij naar een 4de plaats in de tussenstand van de koningsklasse. Na 15 min sleuteltijd was de KTM machine er weer klaar voor.

Zondagochtend mocht Robin weer om 09:04 starten. Hij had er veel zin in en was erg gebrand om zijn 4de plaats vast te houden. Helaas sloeg toen het noodlot. De motor gaf geen kick met het starten. Na lang zoeken en wat hulp en advies van verschillende monteurs kon hij het probleem verhelpen. Het bleek een zekering van het startrelais te zijn. Dit was niet met het blote oog te zien. Daardoor liep hij direct 30 straf minuten op en zag Robin de 4de plaats aan hem voorbij gaan.

Helaas hield de pech hier niet op. In de 2de ronde bleef Robin met volle snelheid met zijn voet achter een paal hangen waardoor zijn voet dubbel klapte. Hij heeft hier nog mee door proberen te rijden maar dit ging echt niet meer. Helaas heeft Robin toen het wijze besluit genomen om te stoppen zodat hij niet meer kapot kon maken. Achteraf was dit een goede beslissing. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek er een enkelband afgescheurd te zijn. Hij zal zich nu op zijn herstel richten zodat hij snel de trainingen kan hervatten om in januari weer aan de start te verschijnen.
Eindstand: 7de in de E2 klasse
scratch: 16de

Robin: Ik kijk terug op een goed en leerzaam seizoen. Ik heb hier laten zien wat ik waard ben en alle wedstrijden meegestreden in de top 10 van de koningsklasse. Helaas is de laatste wedstrijd wat minder verlopen waardoor mijn top 5 plaats niet heb kunnen vast houden. Ik kijk uit naar het volgende seizoen want er staan weer mooie dingen op het programma. Ik wil alle sponsoren bedanken die me het afgelopen jaar hebben ondersteund.