Noord Holland: “Een waardige kampioensrit met een zwarte rand!”

Marcel PiekOm maar gelijk met de zwarte rand te beginnen. Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken de nabestaanden van Peter de Wild te condoleren met dit verschrikkelijke verlies. Ongelofelijk dat een ogenschijnlijk onschuldige val zo’n destructief gevolg heeft…Nogmaals Sterkte!
Ik weet het is een harde overgang maar ik ga toch proberen om het verslag te doen van de Noord Hollanders in het algemeen en tijdens de 80e kampioensrit. Een Kampioensrit (zoals elke Enduro) die niet zonder de vele vrijwilligers, als Peter, verreden zou kunnen worden.

Dit was toch wel een echte Enduro. Ik schrijf het vaker maar nu was het echt. Er was in de week voor het event behoorlijk wat water gevallen! En dat had zijn weerslag op de proeven. Bijvoorbeeld de Landsard-proef, dat was op zijn zachtst gezegd een “pittig klussie”. Maar, we gaan zoals altijd het rijtje even af. En, om het niet te lang te maken pak ik de einduitslag er ook even bij.

Michel Hoenson is terug in de enduro’s en dat is een aanwinst voor de sport. De Verpalen-Groeneweg KTM werd dit seizoen al sneller en sneller in de rondte gereden. Michel moest in het begin van het jaar nog even wennen maar met een 4e plek als eindresultaat kan je dik tevreden zijn in deze sterk bezette klasse. In de EV 40 klasse is Edwin Groen onze strijder. Edwin zat er de 2e dag best wel ff doorheen. Maar ging aan het begin van zijn 4e rondje (zondag) weer vol goede moed van start. In de totaalstand komen we Edwin op de 8e plek tegen. Hetgeen het resultaat is van,.. doorzetten en finishen, ..doorzetten en finishen…

De N1 Klasse: Als eerste willen we Thijs feliciteren met zijn kampioenschap, maar… laten we ook Luuk Oud niet vergeten. Luuk heeft gewoon de 2-daagse gewonnen met een scheurtje in de aanhechting van zijn duim. Ik sprak heel even met vader Gert-Jan en die vertelde van dit ongemak. “Maar hij rijdt wel lekker mee,…”aldus Gert-Jan. En, hij reed lekker mee!. Laten we hopen voor de Enduro sport en voor Luuk dat TM deze jongen in 2018 ook wil blijven steunen! Laten we overigens sowieso hopen dat Lars(Griekspoor), Thijs en Luuk lekker blijven rijden.

In de N2 klasse hadden we aan het begin van het jaar 4 ijzers in het vuur. Helaas heeft Jasper (vd Weijde) de strijd moeten staken door een onwillige motor en Jim (Jimmink) door een onwillige knie. Laten we hopen dat 2018 beter gaat voor deze mannen. Voor Co (de Wit) was de kampioensrit het hoogtepunt van het jaar. Zowel qua punten als qua support. Als er een kampioenschap voor blije gezichten bestond, dan kon de rest wel inpakken die had Co glansrijk gewonnen!

Het beste resultaat was voor Tijs (Slooten) Dat dit niet vanzelf ging blijkt wel uit het volgende voorval… na 200 meter, op de 1e dag van de kampioensrit, stond Tijs al met een lekke band langs de kant. Dan kan je zeggen dat het weekend “slecht begon”. Gelukkig,.. onze Duitse bandenvriend heeft er een mouse in gepropt en zondag kon er weer gestart worden. Tijs heeft de 11e plek in de einduitslag gehaald en dat met 2 uitvalbeurten. Niet slecht voor het 1e jaar.

“Heel bijzonder”, aldus Martien Jimmink, was zijn uitval beurt tijdens de 2e dag. De achterrem van onze aanstaande DAKAR rijder vond het welletjes en vloog in de brand. Jammer!  Wie “bijzonder” goed presteerde was onze sterren-kok Ron (Bruin). Ron, vrijdagavond nog zijn specialiteit serverende ”een aangebrande theedoek” heeft een top 2 daagse gereden. Was alle Noord-Hollanders, in de NV 50, te snel af en werd 7e in de totaalstand. Marcel(Piek), ook vol ambitie om eens de DAKAR te rijden, blijkt uit het goede hout gesneden te zijn! Zijn beste seizoen resultaat weet hij op de laatste dag van deze zware enduro te behalen. Chapeau!

Als laatste wil ik nog even de prestaties van Christian Dignum de revue laten passeren. Chris was door zijn werkgever (Griekspoor) in de gelegenheid gesteld om mee te doen met deze 2-daagse bij de Daglicentie rijders. Nou,.. dat heeft de rest van de DL rijders geweten. Het is natuurlijk mooi dat deze getalenteerde rijder weer te zien is. Maar eigenlijk ook wel heel erg jammer dat hij niet met de “echte” mannen kan strijden.

Ik sluit altijd af met de aankondiging van de volgende wedstrijd (de 1e van 2018 wordt 20 januari in Enter) en het bedanken van de afgelopen wedstrijd. En dat laatste wel ik eigenlijk wel 2x doen. Een bijzonder mooie enduro in een prachtig stukje van Nederland. Voor volgers en rijders een feest. Helaas was het dit jaar een feest met een gitzwarte rand,…

FOTO : Marcel Piek

Met dank aan onderstaande sponsors:
SP 2000                                 – Grondverzetmachines
KOOPS                                  – Machines en techniek
Highlight reclame                   – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne                      – Speciaal paardenvoer
Boekel transport                     – Handel en transport bedrijf
Zantingh                                 – professionele gasbrander-installaties
mcKili                                      – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm.       – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm.        – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel                           – Mechanisatie
Martien Jimmink                     – Diverse loon-werkzaamheden
Double D                                – Design en mx parts
Fossa Media                           – Drukwerk, vlaggen, kleding, event dressing & more