Jeugdenduro Kampioen Jeremy Knuiman en Husqvarna MX Rookie Team blikken terug op succesvol 2017

MXrookieteamIn de laatste dagen van het jaar 2017 wordt de balans opgemaakt en kunnen we zeggen dat we een buitengewoon succesvol seizoen af kunnen sluiten.
125cc coureur Boyd van der Voorn heeft grote stappen gemaakt dit seizoen. Door goed te rijden in het ONK bij de KNMV mocht hij bij de EK-wedstrijden starten en deed hier heel veel ervaring op. Bij de MON wist hij de Nederlandse titel binnen te halen.
85cc coureur Jeremy Knuiman kende een goede seizoenstart met top-10-resultaten in het ONK bij de KNMV. Ook bij MON Nederland deed hij het uitmuntend met een eerste plaats in de tussenstand halverwege het seizoen. Helaas door een noodlottig ongeval kreeg hij te maken met een zware beenblessure. Door heel hard terug te knokken kon hij in september de draad weer oppakken. Dit betekende dat hij het Enduro-kampioenschap wel kon uitrijden en pakte hier de Nederlandse titel in de klasse JE1.
65cc coureur Damien Knuiman is dit seizoen uitgegroeid tot een succesvol rijder in de 65cc-klasse. Vanaf het begin gingen de wedstrijden steeds beter zowel nationaal als internationaal. Kwalificatie voor de EK-finale met een vierde plaats in de voorrondes was al een prestatie, maar met de EK-finale vice Europees kampioen worden was helemaal top. Tijdens de WK-finale in Estland gooide een ribblessure roet in het eten voor een hoge klassering. Deze blessure ging als een rode draad door in het naseizoen, waardoor hij niet helemaal 100% kon presteren. Maar wat uiteindelijk wel een hele mooie tweede plaats in het Nederlands kampioenschap opleverde.
Vice Europees en Nederlands kampioen is iets waar hij trots op is.

Natuurlijk waren deze prestaties niet mogelijk geweest zonder ondersteuning van sponsoren. Met dank aan de volgende bedrijven die het Husqvarna MX Rookie team ondersteunen:

Husqvarna Nederland, Ecomaxx feuls, Kamera Express, Logistic Force, HGS Exhaust, Twin Air, VHM racing products, Cinderella dierenspeciaalzaken, Thielco, Hoco Parts, Dunlop, Verkroost scooters, Eurol oil, Henstek Wijchen BV, Arai helmets, DizzFactory, Ebben reinigingstechniek, Hewil, Isolatiebedrijf Nijmegen, HK-Suspension, Tramex, ShockTherapy, GVG Oliehandel, MB-Tuning, HeliMX, Personal BV, 100% googles, Haan Wheels, Moto-master, WP-Suspensions en TMV, gaerne boots, Prox racing parts, alle supporters, gunners en ondersteuners bedankt!

Vooruitblikkend op het jaar 2018 zullen Boyd, Jeremy en Damien als team verder gaan.

In goed overleg met Husqvarna Nederland zullen zij komend seizoen geen gebruik meer maken van de Husqvarna producten. Zonder de ondersteuning van Husqvarna was het succesvolle afgelopen seizoen niet mogelijk geweest, daarvoor willen wij Husqvarna dan ook hartelijk danken.

In de eerste weken van 2018 zullen Boyd, Jeremy en Damien hun plannen verder bekend maken voor het volgende seizoen.

Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor alle steun die wij afgelopen seizoen mochten ontvangen en wensen iedereen een sportief, gezond en succesvol 2018.

Boyd, Jeremy en Damien