Antony Donders begint het ONK Enduro met een achtste plaats in Enter

antony_enterAntony Donders van het Laurense Motors Husqvarna team is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Enter op een achtste plaats geeindigd. Donders was de hele dag in strijd om de zesde plaats totdat hij zich in de voorlaatste proef muurvast reed. Hierbij ging kostbare tijd verloren waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een achtste plaats in de E2 klasse.

Antony heeft zich dit jaar als doelstelling gesteld om te proberen in de top tien te eindigen en hopelijk de vijfde plaats van 2017 te kunnen evenaren. Aangezien Antony na de kampioensrit in Eindhoven de sleutel van zijn nieuwe huis heeft gekregen, moest daar in de afgelopen periode veel tijd in waardoor hij voor aanvang van de enduro pas 1 keer met de motor had getraind. Hierdoor had Antony geen hoge verwachtingen van deze wedstrijd en wilde er het hoogst haalbare uit proberen te halen.

Ondanks het slechte weer op de dagen voorafgaande aan het evenement had de organisatie van de wedstrijd in Enter drie mooie, en vrijwel droge, proeven uitgezet. Antony ging vol goede moed van start maar merkte al snel dat het rijden in de beginfase wat moeizaam ging. Per proef begon het rijden beter te gaan en dit zorgde ervoor dat hij de hele dag in gevecht was om de zesde plaats. Helaas koos Antony in de voorlaatste proef voor een verkeerd spoor, wat tot gevolg had dat hij muurvast kwam te zitten. Antony probeerde van alles om snel los te komen maar verloor hierbij minimaal een minuut voordat hij zijn weg weer verder kon zetten. Voor de einduitslag was dit foutje fataal en kostte hem in de einduitslag twee plaatsen waardoor hij nu genoegen moest nemen met een achtste plaats.

Commentaar Antony Donders: ‘’Ondanks dat ik maar weinig aan voorbereiding heb kunnen doen, ben ik tevreden over het rijden. Wel baal ik flink van die fout in de voorlaatste proef. We kijken nu alweer vooruit naar de volgende wedstrijd in Holten, waar we op de Laurense Motors Husqvarna beter voorbereid aan de start zullen verschijnen.’’

Op zaterdag 10 maart krijgt het Open Nederlands Kampioenschap Enduro een vervolg in Holten.

Foto: John Lenders