De OER Rally training van Leppink Adventure was naast leerzaam bovenal gezellig

Alles zat er weer in bij de rally training van Leppink Adventure. Ondanks de vorst in de grond, zijn op een paar griep gevallen na alle 60 deelnemers aanwezig. Leren navigeren, niet bang zijn om je gps dan wel tripy te gebruiken. Zoomfactor van de kaart functie en bv. De routepunt passage instellen, alles behandeld en de deelnemers gaan dan ook vol goede moed op pad.

Perfect weer en de deelnemers willen gewoon de volle route rijden, in de verte zien zij de eerste heuvelklim, okay hier naar boven, bij de briefing vertelden ze dat de heuvel te doen was. Lol de twee voorgaande situaties van het roadbook worden massaal genegeerd. Plezier in het rijden staat bij Leppink Adventure voorop, serieus navigeren of gewoon knallen, de deelnemer bepaald.

Afstand en cap is ook altijd een feest, waypoint hoppen is niet moeilijk als je gebruik maak van de juiste zoomfactor of de juiste routepunt passage instelling. Lol, een cap ging dwars door het water, als je even stil had gestaan had je de graspollen gezien die net boven het water oppervlak staan, gewoon de waterkant naar het waypoint volgen is een meer slimmere keus.

Op een gegeven moment houdt het roadbook gewoon op en moeten de deelnemers een nieuw roadbook  kiezen. Lang, bypass of de sweeper route. De meesten kiezen voor de lange route, met een bigsmile komen ze binnen. Perfect gemaakte roadbooks, de tijdslimiet van 6 uur, echt super leuk om te doen.

Barry van het motodrome was weer de perfect gastheer, het buffet was heerlijk en de avond te voor was het ook al zo gezellig, wat een geweldig weekend weer.

Alleen diegenen die de moeite hebben genomen om het roadbook thuis te analyseren bleken in staat alle waypoints aan te doen. Plezier in het rijden staat bij Leppink Adventure voorop, waypoint missen is geen probleem, uiteraard kost dit straftijd. Het reglement is niet moeilijk, elk gemist waypoint 2 uur straf, en 1 uur als je het waypoint van de verkeerde kant benaderd. Als je het niet eens bent met de uitslag, mag jezelf voor Wedstrijdleiding spelen, daar we jouw track gewoon over de waypoints leggen. Je kan dan zelf tellen hoeveel waypoints er gemist zijn. Uiteraard net als met een enduro moet je de waypoints binnen een vooraf bepaalde tijd aandoen.

Top Dag, Top Deelnemers op naar de OER 2018.