Nieuwsupdate Hans Vogels. 10 minuten verloren en toch nog 3e!

hans-vogels10 minuten verloren in 1 proef, wat een drama!
“Man man man… wat een dag..” Zo reageert Hans Vogels afgelopen zaterdag na de ONK Enduro in Holten. “Ik breek wel vaker iets af zoals een schakel- of versnellingspook maar het is nooit zo lullig afgebroken als nu. Normaal staat de motor dan nog in een bepaalde versnelling waarin je dan moet blijven rijden, maar nu brak hij pal naast de as af en schoot hij ook nog eens in de neutraal waardoor ik niks meer kon beginnen. Ik heb met een stenen en hout zitten vechten en daarmee heb ik uiteindelijk de motor in een versnelling kunnen zetten om de proef snel uit te rijden.. Echt jammer! Het ging hartstikke lekker!”

Toch nog derde!
Normaal gesproken verlies je tien minuten in zo’n wedstrijd en eindig je dan echt een stuk verderop in de uitslag. Hans was daarom dus best verbaasd dat hij toch nog derde werd. “Ik heb in mijn heuptasje een extra pook bij me dus die kon ik meteen na de proef vervangen. Het werd ondanks dat ik de motor kon maken, niet meer rustig in mijn hoofd.. 10 minuten.. hoe maak ik dat goed? Hoe sta ik er straks bij in het kampioenschap?” De focus houden is erg lastig als er van alles door je hoofd gaat. Desondanks heeft Hans zich weten te herpakken en reed hij nog naar een knappe derde plaats in de E2.

De strijd is nog lang niet gestreden
In het algemeen klassement staat Hans na twee wedstrijden op de tweede plaats achter Wesley Pittens met slechts vier punten verschil. Doordat Vogels er toch nog een derde plaats van wist te maken is het verschil gelukkig niet te groot geworden. In de enduro kan er van alles gebeuren en er zijn nog genoeg wedstrijden.
Op 8 April rijden de Inters mee met het Belgisch kampioenschap enduro en telt die wedstrijd mee voor het E2 klassement.
Kijk voor de gehele endurokalender op http://www.enduro.nl/kalender.htm