Antony Donders komt dichtbij podiumplaats in het ONK Enduro in Mettet

antony-donders-mettetAntony Donders van het Laurense Husqvarna team is in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Mettet dichtbij een podiumplaats gekomen. Samen met nog twee andere rijders streed hij de hele dag om de derde plaats maar uiteindelijk kwam hij net acht seconden tekort en finishte als vierde.

Deze derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap werd gecombineerd met een ronde om het Belgisch Kampioenschap Enduro. Voor Antony was dit een nieuwe ervaring aangezien hij in de twee jaar dat hij nu endurowedstrijden rijdt, alleen maar in Nederland heeft gereden. Dit zorgde ervoor dat hij zonder verwachtingen aan de wedstrijd begon en er gewoon het beste van probeerde te maken.

Om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd was Antony op zaterdag al afgereisd naar Mettet om de proeven te verkennen. In totaal waren er twee proeven uitgezet die men vier keer af moest werken. De eerste proef was een technische maisplak met veel kort stuurwerk en de tweede proef was een intensieve proef met een steengroeve en wat mooie afdalingen.

Antony begon iets te voorzichtig aan de wedstrijd. Hij moest eerst wat wennen aan de ondergrond maar gelukkig ging dit al snel beter. Per proef groeide zijn vertrouwen en dit zorgde ervoor dat hij samen met nog twee andere rijders een mooie strijd had om de derde plaats. Het was soms zo spannend dat de tijden binnen een seconde zaten. Na een goede dag kwam Donders uiteindelijk net acht seconden tekort om derde te kunnen worden en eindigde nu als vierde in de E2 klasse. ‘’Achteraf teleurstellend omdat mijn eerste podiumplaats bij de inters nu zo dichtbij was, maar toch meer dan tevreden met de vierde plek,’’ waren de woorden van Donders na de wedstrijd.

Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap opgeklommen naar een zesde plaats. Antony heeft nu even rust want de vierde wedstrijd van het kampioenschap wordt pas op 9 september verreden in het Belgische Ouffet. In de tussentijd zal hij hard gaan trainen om in september sterk voor de dag te komen.

Antony wil al zijn sponsors bedanken en dit keer in het bijzonder GVT maintenance & repair voor het beschikbaar stellen van een servicebus voor de lange afstand naar Mettet.

Foto: John Lenders