2 Keer top 10 voor Mathias Van Hoof in Vagney (FR)

MathiasvanHoof-VagneyVoor de 7e en 8e manche van het Belgisch kampioenschap enduro werd er afgereisd naar Vagney in de Franse Vogezen. Op zowel zaterdag als zondag moest er 200 km pittige verbinding worden gereden met 90% offroad en nog eens zoveel stenen, temperaturen boven de 30 graden werd het een ware uitputtingsslag. De twee technische specials op de Franse bergflanken vormden alle ingrediënten voor een prachtige wedstrijd.

“ Wat een zware wedstrijd was me dat zeg. Zowel de proeven als de verbinding waren helemaal kapot gereden. De ondergrond was zo droog dat deze direct omgeploegd werd. Ik startte zaterdag goed met direct een top10 tijd op sp1. De daarop volgende specials had ik steeds problemen om de stenen en kwam vast te zitten.”

De Beta Denicol piloot uit Herentals haalde desondanks de moeilijkheden zijn beste resultaat van het jaar met een 10e plaats scratch van de Belgen.

“ ‘s Zondags stond ik toch wat stijf en stram op. Dat merkte ik ook op sp1 waar het niet goed vlotte. De volgende 3 specials gingen dan weer super goed met 2x een top 10 tijd. In de laatste ronde met nog 2 specials te gaan was ik helemaal leeg. Ik had teveel energie verbruikt op de moeilijke verbinding en proeven merkte ik, twee valpartijen als gevolg.

Dit was de mooiste maar tegelijk ook de zwaarste wedstrijd die ik al gereden heb veel afgezien , veel bijgeleerd , en veel ervaring opgedaan op al die Franse stenen! “,  wist een vermoeide maar tevreden Mathias achteraf te vertellen.

Door de 2 valpartijen op het laatst van de dag verloor hij net de 9e plaats met amper 0.45 sec. Desondanks mag de 1e jaars inter piloot tevreden zijn met een 10e plaats scratch en een 2e plaats in E3. Binnen 2 weken staat de 12h van La Chinelle op het programma.